fashion week modell család Cindy Crawford karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1980-as és 90-es évek topmodellje, a kifutók sztárja, a tervezők múzsája volt. Számtalan magazin címlapján tündökölt, mozifilmben, filmsorozatokban, videókban, reklámfilmekben szerepelt. A világ a lábai előtt omladozott. A 30. születésnapja után még feltűnt a kifutókon, de aztán szép lassan kisétált a reflektorfényből. Ma már csak ritkán bukkan fel a nagyközönség előtt. Mit csinál ma a világ egykor legfelkapottabb topmodellje, Cindy Crawford? Eláruljuk.

Sikeres üzletasszony

Cindy önként, a saját elhatározásából kezdett egyre kevesebb modell munkát vállalni, mert 30 felett úgy érezte, ideje, hogy váltson, és más területeken is kipróbálja magát. Sokat viaskodott magában, mire eldöntötte, merre induljon tovább, amihez egy kevés szerencse is hozzá segítette.

A 2000-es évek elején, Cindy egy lakberendezési magazinban megmutatta saját malibui otthonát, amit ő maga rendezett be. Olyan ízléses és szép volt, hogy nem győzték dicsérni a hozzáértők.

Kattints a képre és nézd meg a topmodell elképesztően stílusos malibui otthonát:

Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7
Forrás: Hello Magazine
1 / 7

Ez adta az ötletet, hogy Cindy saját tervezésű bútorokkal kezdjen foglalkozni, habár eleinte rettentően bizonytalan volt abban, hogy milyen fogadtatásra számíthat. Szerencsére adott magának egy esélyt, és így megszületett a Cindy Crawford Home Collection, amely bútordarabokból, és különböző ízléses, puha anyagokból készült lakberendezési tárgyakból áll.

Olyan sikeres lett a vállalkozása, hogy a Forbes magazin szerint évente 250 millió dolláros nyereséget produkál.

Saját gyermekeinek karrierjét egyengeti

Igazi álompárt alkotnak az igen jóképű egykori modell, üzletember Rande Gerberrel, akivel 1998 májusában kötöttek házasságot. Egy évvel később megszületett Presley nevű fiúk, majd két évvel utána Kaia lányuk. Mindkét gyermek modellkedik, amivel már nem csak a zsebpénzüket keresik meg... Ilyen hátszéllel bátran lépkedhetnek mamájuk nyomdokaiban, aki mindenben támogatja sikeres csemetéit.

Kaia Gerber és Presley Gerber is modell karrierbe kezdett Forrás: Love Magazine, L'Officiel Hommes

– mesélte egyik interjújában, amikor a gyerekeiről kérdezték. Ez érthető, hiszen Cindy 17 éves volt, amikor elkezdett modellkedni, Kaia pedig már 10 évesen Versace-nek dolgozott, és a tervezők azóta is versengenek a kegyeiért. Ez nagymértékben annak köszönhető, hogy Kaia szinte tökéletes mása gyönyörű anyukájának, ami felér egy genetikai csodával.

– nyilatkozta mamájáról Kaia az egyik tinédzsereknek szóló magazinban. Fia is hasonlít rá, nagyon jóképű, és idén a Pepsi Super Bowl reklámjában édesanyjával együtt is szerepelt. Ez a munka kivételes alkalom volt Cindy számára, mivel 1992-ben és 2002-ben ő volt a Pepsi reklámfilm főszereplője, így bevállalta, hogy újra forgatja az ikonikus jelenetet, amikor a porlepte benzinkúton kiszáll az autójából. Meg kell hagyni, 52 évesen is elképesztően dögös.

Könyvet írt

Az 50. születésnapján, 2016-ban megjelent a könyve Becoming Cindy Crawford címmel, amire modell karrierjének végeleges lezárásaként tekint. A gyönyörű képekkel gazdagon illusztrált könyv a kezdetektől – amikor gyerekként kukoricát tört vidéki farmjukon – egészen a karrierje csúcsáig végigkíséri az életét.

– jelentette ki. Elérkezettnek látta az időt, hogy újabb fejezetet nyisson az életében, amely kevésbé egocentrikus, de ugyanolyan érdekes.

A topmodell 50. születésnapján jelent meg könyve, Becoming Cindy Crawford címmel Forrás: Getty Images

Ruhatervező lett

Merre vitte tovább az útja? A helyszín, a divatvilág megmaradt, de ő maga háttérbe vonult.

Tavaly teljes farmerkollekciót tervezett, ami nagy sikert aratott, és valószínűleg nem ez volt az utolsó, ilyen jellegű tevékenysége.

Már nem bújt bele saját tervezésű ruháiba, hogy megmutassa a nagyvilágnak, milyen csinos ma is. Hiába volt szupermodell, úgy véli, azoknak, akik ma a szépségiparban dolgoznak, más elvárásoknak kell megfelelniük. Szerinte, a mai modelleknek nagyon nehéz dolguk van, mert nem „csak" fotogének, szépek és csinosak, de több területen tehetségeseknek kell lenniük, legyen az éneklés vagy a színészkedés. Elképesztő elvárásoknak és nyomásnak vannak kitéve, amit az is alátámaszt, hogy amíg az ő idejében a 6-os ruha normál méretnek számított, ma már a tervezők csak 0 és 2-es méretben készítik a kollekcióikat, amikben a modellek a kifutókon végigsétálnak.

Cindy Crawford kollekció Fotó: SEBASTIAN FAENA

A család mindenekelőtt

A Redbook Magazine egyik cikkében elárulta, mennyire boldog, hogy egy percig sem gondolkodott azon, hogy 30 évesen, a karrierjét háttérbe szorítva édesanya legyen.

– mesélte viccelődve. Cindy tudja, hogy fontos kiélveznie a közös családi piknikeket, utazásokat, hiszen gyerekei már 17 és 19 évesek, és lassan abban a korban lesznek, amikor szívesebben töltik a szabadidejüket a barátaikkal, mint a szüleikkel. Ha ez így alakul, akkor a még mindig gyönyörű egykori modell tudni fogja, mihez kezdjen. Eddig bármihez nyúlt, sikereket ért el. Ruhákat tervez, saját lakberendezési kollekciójának ügyeit intézi, a gyermekeinek karrierjét egyengeti, és minden szabad idejét a családjának szenteli. Vajon mi lesz Cindy következő dobása? Hallani fogunk róla, az egészen biztos.

Cindy Crawford (@cindycrawford) által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.