szépségápolás kávé2018 kávé bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak az íze és az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt lehet imádni a kávét, hanem azért is, mert szépítőszerként csodákat művel a bőrünkkel. 

Nem véletlen, hogy a kozmetikai cégek is legalább egy évtizede használják a kávét. Kifejezetten jó szolgálatot tesz samponokban, ugyanis serkentheti a haj növekedését, másrészt a korpás fejbőrrel is csodákat művel. A narancsbőr elleni krémeknek is fontos összetevője, hiszen fokozza a bőr vérkeringését, így jótékony hatással van a cellulitiszre. Nem utolsósorban pedig az arcbőrt is ragyogóvá varázsolja, és ehhez nem is kell drága kozmetikumokba beruházni, elég otthon összedobni egy arcpakolást.

Egy kávés arcpakolást könnyedén össze lehet dobni otthon, nem kell drága kozmetikumokba beruházni Forrás: Shutterstock

A kávés arcpakolás képes újjáéleszteni a bőrödet, ráadásul feszesítő hatású, és a gyulladásokra is jótékonyan hat. A kávéban található antioxidánsoknak hála kiváló ellenszere a bőr öregedésének. A legegyszerűbben elkészíthető arcpakoláshoz mindössze egy púpos evőkanál őrölt kávéra és ugyanennyi mézre van szükség. A méz szinte minden bőrproblémát megold, igazi csodaszer: hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. A fertőtlenítő és baktériumölő tulajdonságát egyébként a hidrogén-peroxid adja. Ennek a vegyületnek köszönhető, hogy a méz az erősen pattanásos bőrre is gyógyír. Ha egyébként kifejezetten pattanásos bőrre keresel arcpakolást, akkor tegyél hozzá egy kiskanál frissen facsart citromlevet is, amely a mézhez hasonlóan fertőtlenítő hatású.

A legegyszerűbben elkészíthető arcpakoláshoz mindössze kávéra és mézre van szükség Forrás: Shutterstock

Keverd össze az alapanyagokat, majd vidd fel a bőrödre, és legalább 10 percig hagyd, hogy kifejtse jótékony hatását. Ezután jöhet a következő fázis, a kávés pakolásnak ugyanis az az előnye, hogy bőrradírként is működik. Az elhalt hámsejtektől érdemes hetente megszabadulni, ezzel nemcsak felfrissíted a bőrödet, de a kozmetikumok is sokkal jobban ki tudják fejteni a hatásukat az így frissen tartott bőrön. Ehhez langyos vízzel nedvesítsd be a kezedet, és lassú, körkörös mozdulatokkal radírozd át a bőrödet. Érdemes a dekoltázsig is lemenni. Végül langyos vízzel mosd le az arcodat, és élvezd a végeredményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.