Énidő, ahogy még nem gondoltál rá: kényeztesd a lábaidat!

Forrás: Shutterstock -
őszicipő2018 kényeztetés énidő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokféle énidő létezik. Elvonulhatsz akár egy könyvvel a kezedben, vehetsz egy relaxáló fürdőt kellemes zenével fűszerezve, de egy kis szépségápolással és felüdülhetsz. Talán kevesen gondolnák, de a lábápolás éppen ilyen tevékenység egy fárasztó nap után.

Egy hosszú nap után elnehezült lábak, fájós lábfejek ápolása, regenerálása igazi felüdülés a léleknek is. A műveletet érdemes egy kellemes lábfürdővel kezdeni. Az energetizáló, méregtelenítő lábfürdőhöz egy nagy lavór meleg, de semmiképpen nem forró vízre van szükség. Ebbe kerüljön tengeri só, amelynek méregtelenítő és gyulladásgátló hatása van. Készíts 10%-os oldatot, vagyis literenként 100 gram sót tegyél a vízbe. Ha igazán hűsítő hatásra vágysz, facsarj a vízbe egy citromot, ez ráadásul a kellemetlen szagokat is elűzi. Abban az esetben, ha nem frissítő, inkább nyugtató hatásra vágysz, akkor a meleg vízbe 100%-os tisztaságú levendula illóolajat csöpögtess.

Legalább 15 percig élvezd a lábfürdő jótékony hatását, de ha van időd és kedved, akár fél órán át is. A vizet ebben az esetben azonban félidőben cserélni kell, ugyanis nagyjából 15 perc alatt kihűl. Készíts a kezed ügyébe egy törölközőt, amivel szárazra törölheted a lábaidat.

Egy hosszú nap után elnehezült lábak, fájós lábfejek regenerálása igazi felüdülés a léleknek is Forrás: Shutterstock

Ha bőrkeményedéseid vannak, egy kefével átdörzsölheted őket. De csak finoman, hiszen a felpuhult bőrrel érdemes óvatosan bánni. Ha kifejezetten kemény a sarkad is, egy zsíros krémmel ápold. Ezzel egyébként az egész lábfejedet átmasszírozhatod. Nem baj, ha nem szívódik be rögtön, a zsíros krémek ilyenek. Egyszerűen húzz rá egy zoknit éjszakára, hogy azalatt is kifejtse a hatását.

Kétségtelenül az a legkellemesebb, ha valaki más masszíroz, és neked csak relaxálnod kell, de ha nincs éppen ilyen személy, akkor azt még tedd meg magadnak, hogy egy finom illatú masszázsolajjal a vádlidat, esetleg a combodat is átmasszírozod. Ezzel a nap folyamán letapadt izmokat kissé fellazíthatod. Érezd, hogy közben az egész tested és a lelked is ellazul, megkönnyebbül.

A szépség másik arca 1. rész: szeplős modellekhttp://www.life.hu/trend/20181024-szeplos-modellek-szokatlan-szepsegek.htmlA szépség fogalma egyre kevésbé korlátozható szűk határok közé. Míg a 20. század évtizedei a különböző szépségideálokról szóltak, ez az évszázad leginkább a másságot idealizálja. A tökéletesség helyett a tökéletlenség, a szimmetria helyet az aszimmetria, a szépség helyett a szépséghibák lettek a mérvadók. A divatiparban is a változás szele fúj, így a következő hetekben olyan modelleket mutatunk be, akik az átlagoshoz képest máshogyan szépek. TrendOrigoAz 5 kedvenc hidratálónk és kézkrémünk a hideg őszi napokrahttp://www.life.hu/trend/20181024-kedvenc-hidrataloink-es-kezkremeink-a-hideg-oszi-napokra.htmlÚgy fest, október végére ténylegesen beköszöntenek a hűvösebb őszi napok. A hideg, szeles időjárás pedig a bőrünkre is hatással van, és nemcsak az arcápolási rutint érdemes újragondolni, de a testápolásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Íme 5 magyar termék, amit imádni fogsz! TrendOrigoVillámgyors manikűr 10 perc alatthttp://www.life.hu/trend/20181015-villamgyors-manikur-10-perc-alatt.htmlA köröm- és kézápolás akár egy kellemes énidős elfoglaltság is lehet, de olyan helyzet is előfordulhat, hogy nincs időnk a kényeztetésre, nagyjából 10 perc alatt kell tökéletessé varázsolni a körmeinket. Ehhez adunk most tippeket. TrendOrigoEzek a legszebb hajszínek az őszi szezonban! Próbáld ki a kedvencedet!http://www.life.hu/trend/20181011-ezek-a-legszebb-hajszinek-az-oszi-szezonban.htmlAzt már tudjuk, hogy ha az őszi hajtrendek közül az egyik legextrémebb a vaníliailila árnyalat. Ha azonban valami visszafogottabbra, mégis divatosra vágysz, akkor a következő színeket ajánljuk! TrendOrigoEláruljuk, milyen cipő illik hozzád! Kvíz!http://www.life.hu/trend/20181018-ilyen-cipo-illik-hozzad-kviz.htmlKíváncsi vagy rá, milyen stílusú cipő illik leginkább a személyiségedhez? Tesztünkből kiderül! TrendOrigoCipőtrendek az őszi-téli szezonra: ezeket a fazonokat keresd!http://www.life.hu/trend/20181011-cipotrendek-az-oszi-teli-szezonra-ezeket-a-fazonokat-keresd.htmlAnnyira változatos, annyira sokszínű az idei őszi-téli cipőtrend, hogy most mindenki megtalálhatja azt a stílust, amit igazán örömmel tud viselni. Mi a következőket ajánljuk! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.