Ezeket a hibákat soha ne kövesd el hajszárítás közben

Forrás: Shutterstock -
frizura haj tippek hajmosás hajszárítás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert stylist, Anthony Nader elárulta, milyen hibákat véthetünk hajszárítás közben. Ha te is elköveted ezeket, akkor ne csodálkozz, ha a hajad erőtlenné és töredezetté válik.

Leveszed a hajszárítóról a fúvócsövet

Ha a hajunkat szárítjuk, sokszor levesszük a hajszárítóról a fúvócsövet. Pedig ezt nagyon rosszul tesszük, hiszen pontosan a haj felszínét célozzuk meg vele, és segítségével ragyogóbbnak, simábbnak fog tűnni.

Hajmosás után azonnal szárítasz

Szakértők szerint akkor is hibát követünk el, ha a hajmosás után egyből szárítani kezdjük a hajunkat. Érdemes megvárni, hogy a nedvesség 80 százaléka távozzon a hajunkból és csak ezután fésüljük, szárítsuk, így kevésbé töredeznek a hajszálak.

Ezeket a hibákat ne kövesd el hajszárításkor Forrás: Thinkstock

Sok hajformázót használsz

A kevesebb gyakran több: igaz ez a különböző hajformázókra is. Ha túl sok ilyen terméket teszünk a hajunkra, azzal csak ártunk neki, ugyanis a fejbőr zsírossá, a hajvégek pedig töredezetté válhatnak.

Nem választod szét a tincseket

Ügyelj rá, hogy a hajadat ne egyben szárítsd meg, hanem mindig oszd részekre, és haladj sorban a tincsekkel.

A nagy hő ártalmas lehet

Hajszárítás alatt ne mindig forró levegővel száríts, a nagy hő ugyanis nem tesz jót a hajadnak – ajánlja a The Sun.

A szépség másik arca 1. rész: szeplős modellekhttp://www.life.hu/trend/20181024-szeplos-modellek-szokatlan-szepsegek.htmlA szépség fogalma egyre kevésbé korlátozható szűk határok közé. Míg a 20. század évtizedei a különböző szépségideálokról szóltak, ez az évszázad leginkább a másságot idealizálja. A tökéletesség helyett a tökéletlenség, a szimmetria helyet az aszimmetria, a szépség helyett a szépséghibák lettek a mérvadók. A divatiparban is a változás szele fúj, így a következő hetekben olyan modelleket mutatunk be, akik az átlagoshoz képest máshogyan szépek. TrendOrigoFogékszert villantott ByeAlex: fotóhttp://www.life.hu/trend/20181025-fogekszert-villantott-byealex.htmlFogékszert villantott az X-Faktor legutóbbi adásában ByeAlex. TrendOrigoKilógott a címke Meghan Markle ruhájábólhttp://www.life.hu/trend/20181025-kilogott-a-cimke-meghan-markle-ruhajabol.htmlMeghan Markle csodálatos vörös ruhájából kikandikált valami, aminek nem kellett volna. Persze a szemfüles fotósok azonnal észrevették! Trend--Az 5 kedvenc hidratálónk és kézkrémünk a hideg őszi napokrahttp://www.life.hu/trend/20181024-kedvenc-hidrataloink-es-kezkremeink-a-hideg-oszi-napokra.htmlÚgy fest, október végére ténylegesen beköszöntenek a hűvösebb őszi napok. A hideg, szeles időjárás pedig a bőrünkre is hatással van, és nemcsak az arcápolási rutint érdemes újragondolni, de a testápolásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Íme 5 magyar termék, amit imádni fogsz! TrendOrigoKatalin hercegné Diana ikonikus tiarájában tündökölt: fotóhttp://www.life.hu/trend/20181024-katalin-hercegne-diana-ikonikus-tiarajaban-tundokolt.htmlKatalin úgy döntött, hogy egy hivatalos eseményre Diana egyik ikonikus ékszerét veszi fel: így festett a hercegné. Trend--Villámgyors manikűr 10 perc alatthttp://www.life.hu/trend/20181015-villamgyors-manikur-10-perc-alatt.htmlA köröm- és kézápolás akár egy kellemes énidős elfoglaltság is lehet, de olyan helyzet is előfordulhat, hogy nincs időnk a kényeztetésre, nagyjából 10 perc alatt kell tökéletessé varázsolni a körmeinket. Ehhez adunk most tippeket. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.