5+1 szépségtipp, amit 10 év múlva meg fogsz köszönni magadnak

arckrém, kozmetikum, bőrápolás
Forrás: Shutterstock -
szépségtipp szépségápolás egészség fényvédelem bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépség nem csak genetika. Tőlünk, a mi szokásainktól is függ, hogy milyen lesz az arcbőrünk, és mennyire leszünk egészségesek az évek múlásával. 
  • Fényvédős krémek

Talán meglepő lehet, pedig tény, hogy egész évben fényvédős krémekre van szüksége a bőrünknek. Ha nem használsz alapozót, akkor válassz fényvédős nappali arckrémet, ellenkező esetben az alapozód vagy a BB krémed legyen ellátva a SPF jelöléssel. Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak az embereknek, akik az egész év folyamán használnak fényvédelmet, 24%-kal lassabban öregszik a bőrük, mint azoknak, akik nem vetik be ezt az extra védelmet.

Ha nem használsz alapozót, akkor válassz fényvédős nappali arckrémet Forrás: Shutterstock
  • A nyakunk se maradjon ki

A nyakunkon lévő bőr annyira vékony és érzékeny, mint amilyen a szemhéjunkon. Gyakran az öregedés első jeleit is a nyakunkon vehetjük észre, akár már 30 éves korunk előtt. Mindezek ellenére hajlamosak vagyunk elfeledkezni a nyakunk ápolásáról még akkor is, ha az arcunkat minden reggel és este rutinszerűen kenegetjük. Ezentúl a nyakunkat se hagyjuk ki, legyen szó hidratálásról vagy bőrtáplálásról.

  • Rendszeres radírozás

Ha már a bőrünk táplálásánál tartunk, fontos tudni, hogy rendszeres radírozás nélkül semmilyen krémmel nem érhetjük el a 100%-os hatást. Hetente, de legalább kéthetente érdemes leradírozni az elhalt hámsejteket, ezzel megújítani a bőr szerkezetét, és lehetőséget adni a krémeknek a teljes felszívódásra. Így tökéletesen ki tudják fejteni jótékony hatásukat.

  • Hajvédelem

Nemcsak a bőrünkre érdemes vigyázni, egy nőnek a haja is hozzátartozik a szépségéhez. Legyen az hosszú vagy rövid, mindenképpen jó, ha egészséges és ápolt. Ehhez fontos tudni, hogy a rendszeres, szoros hajgumizás, de például az állandó festés sem tesz jót neki hosszú távon.

Egy nőnek a haja is hozzátartozik a szépségéhez, mindenképpen jó, ha egészséges és ápolt Forrás: Shutterstock

Merényletek a hajad ellen! Ezeket ne kövesd el

Mi a legrosszabb, amit tehetsz a hajaddal? Hogyan kell jól ápolni, hogy szép és egészséges legyen? Korábbi cikkünkből kiderül!
  • Hidratálás

A hidratálás nemcsak külsőleg, de belsőleg is fontos. Sőt talán még fontosabb is, hiszen a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nemcsak a bőrt tölti fel, de a sejteket is. Létfontosságú az egészségünk és szépségünk szempontjából is.

  • +1 Fordított testhelyzet

A fordított testhelyzeteket az örök fiatalság titkának tartják. Érdemes mindennap gyakorolni őket. Egyrészt rengeteg pozitív hatása van az egészségünkre, és hogyan is lehetnénk szépek, ha egyszer nem vagyunk egészségesek, erősek és fittek. A fordított testhelyzetek friss oxigént juttatnak az agyba, megpihentetik a szívet, oldják a feszültséget, elűzik a fáradtságot, javítják az egyensúlyt, jó hatással vannak az immunrendszerre is. Nem utolsó szempont, hogy a ráncok kialakulását is csökkentik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.