Nincs több kibúvó az edzés alól – Nézd meg, mennyire egyszerű gyakorlatokkal fogy Daniella

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
esküvő torna szántó daniella fogyás életmódváltás új élet projekt erősítő gyakorlat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kezdj új életet a Life.hu-val projekt célja azon kívül, hogy a három kiválasztott hétköznapi hősnek segítsen álmai teljesítésében, az is, hogy mindenkinek irányt mutasson egy egészségesebb és teljesebb élet felé. Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, fontos, hogy rendszeresen mozogj, így nemcsak a ruháid állnak majd jobban, hanem a lelked is mosolyogni fog.   

Nézd meg 8 tippünket, hogyan teheted az edzéseidet élvezetesebbé és eredményesebbé!

A rendszeres edzés nem kell, hogy hosszadalmas tortúra legyen, már akkor is sokat teszel az egészségedért és a szépségedért, ha minden másnap elvégzel néhány erősítő gyakorlatot otthon a nappalidban. A Vitalteam sorozatában megmutatja, mennyire egyszerű!

Ezúttal Kropkó Péter és Gajdos Tamás olyan gyakorlatokat válogattak össze Daniellának, melyek hatékonyak, végrehajtásukhoz pedig semmilyen speciális eszköz nem kell. A farizmaidat és a combizmaidat viszont jól megdolgozhatod velük!

A gyakorlatokat végezheted:
- súly nélkül
- 2 db 1,5 l-es teli ásványvizes palackkal a kezedben
- 2 db 1,5-3 kg-os (edzettségedtől függően) kézi súlyzóval a kezedben

Csináld meg mindhárom gyakorlatból az előírt ismétlésszámot 1-1 perc pihenő közbeiktatásával, majd ha van még erőd és időd, ismételd meg az egészet még egyszer, ha haladó vagy, akkor még kétszer!

Kitörések: remek gyakorlat a nagy farizmok és a combizmok erősítésére, a rövid szoknyákban és sortokban garantáltan előnyösebben mutatsz majd!

Daniella a kiinduló helyzetben zárt lábakkal áll, majd egyik lábával lép egy nagyot előre, úgy, hogy az elől lévő térde épp a bokája felett helyezkedjen el. Törzse mindeközben egyenes marad, leereszkedik, hogy a hátsó térde majdnem elérje a talajt. Ezután visszalép a kiinduló helyzetbe. Mindkét lábbal 10-szer ismétli a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Szűk guggolás: ettől a gyakorlattól lesz igazán kerek a popsid!

Daniella csípőszéles terpeszben áll, majd testsúlyát a sarkaira helyezve leül egy képzeletbeli székre, mindezt úgy csinálja, hogy a háta egyenes marad, a térde pedig ha lenéz, nem takarják a lábujjait. Fontos, hogy a gyakorlat közben a hasizmaidat is tartsd feszesen, így tarthatod a törzsed egyenesen. Ha súlyzóval vagy ásványvízzel dogozol, guggolás közben emeld előre a karokat a vállad vonaláig. A vállaidat húzd le, a lapockáidat szorítsd össze. Legalább 20-at csinálj egymás után.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kitörések egy lábbal oldalra: ettől a gyakorlattól biztos izomlázad lesz!

Daniella állásból indítja a mozdulatot, kilép az egyik oldalra, hajlítva a térdét testsúlyát szinte teljesen erre az oldalra helyezve, a másik lábát egyenesen tartva. Csípőből előre dől egyenes háttal, karjait előre engedi a hajlított láb mellé. Természetesen ez a gyakorlat is intenzívebb súlyzóval. A mozdulatot ezután a másik oldalra indítja. Figyelj arra, hogy kilépéskor a lábfejed kissé kifelé fordítsd, viszont a törzsedet tartsd középen! Ebből is 10-et végezz oldalanként.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.