szántó daniella lélek új élet projekt test hastánc mozgás jóga sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Kerüld a stresszt!” - biztatnak úton-útfélen, mintha olyan könnyű lenne. Dolgozni muszáj és a családoddal is együtt kell élni. A stresszt nem kikerülni kell, hanem megtanulni kezelni, feldolgozni. Néha elég egy nagy nevetés (vagy sikoly) és a feszültség már távozott is, a helyzet azonban a legtöbbször nem ennyire egyszerű. Ilyenkor segítenek azok a mozgások, melyek ősi tudás alapján finoman áthangolják testünket-lelkünket, és már egy óra edzés múlva szebbnek látjuk a világot.

Kétségtelen, hogy bármilyen mozgás jobb, mintha nem mozognál, de ha már kimozdulsz, miért ne ütnél két legyet egy csapásra? Számtalan olyan mozgás elérhető ma már, melyek meditációk is egyben. Ne tévesszen meg a meditáció, nem kell csendben, egy helyben ülnöd, léteznek a meditációnak igen aktív formái is. A mozgás és a légzés olyan erővel tölti fel a testedet, hogy kényszeríti az elméd, a mostban élj. Az edzést végezheted csendben, de hangos zenére is, biztos találsz kedvedre valót.

Forrás: Thinkstock

Az egyik legnépszerűbb testi-lelki-szellemi jólétet biztosító mozgás a jóga. Nem csoda, hogy sok hazai és nemzetközi híresség is a jógát választotta edzésformának. Léteznek olyan jógaórák is, ahol dinamikus, áramló mozgásformákat végeznek, ahol a test és az agy folyamatos, összehangolt munkájára van szükség és utána ebből az áramlásból kell megállni, ellazulni, pihenni. A sorozat olyan koncentrációt igényel, hogy közben nem is tud az agyunk máson járni, így kénytelen kikapcsolni, és ebből megszületik a harmónia a test, a lélek és a szellem között.

A stresszoldó mozgások, mint a jóga konkrét panaszokra, betegségekre is bevethetők. A hastánccal a benned szunnyadó szexuális energiát is felélesztheted, de a nia, egy amerikai mozgásforma is segít, hogy újra nő legyél. A jiaido az aktív meditációt kedvelőknek való.

A Vitalteam összegyűjtötte a legjobb ősi és új spirituális mozgásfajtákat, amiből kiválaszthatod a hozzád leginkább passzoló edzésformát. Így nemcsak a tested, de a lelked és szellemed is felfrissül, és ragyogó külsőt ajándékoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.