Gabi bevállalta: kalandvágy és bizsergés a hullámok hátán

Forrás: Thinkstock -
új élet projekt rafting joghurtos recept benyeczkó gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benyeczkó Gabriellának - aki a Life.hu segítségét kérte ahhoz, hogy 50. születésnapja előtt minden hónapban egy őrültséget hajthasson végre - inába szállt a bátorsága. Korábban úgy döntött, hogy a Gerecse 50 teljesítése, a Balaton körbebiciklizése és egy szuperjól sikerült Nánási Pál-fotózás után rúdtánc órákat vesz majd, Gabi azonban visszakozott, és ehelyett egy újabb őrültséget vett a fejébe: raftingolni fog! Vajon tudja, hogy mire vállalkozik?

Gabi két napos vadvízi túráját, amelyre Ausztriában kerül sor, az Alpes-Rafting szervezi. Nagy László túravezető szerint az itteni tiszta vizű folyókon mindenki megtalálja azt, amit keres: vannak kényelmesebb, nyugodtabb szakaszok, ám annak, aki az adrenalin megszállottja, találhat igazán izgalmas, háborgó szakaszokat is. Fokozatosan nehezedő folyók ezek, a zúgókat pihentető, nyugodt részek követik. Továbbá azt is hozzátette: „Hiszek abban, hogy az outdoor programjaink többet nyújtanak 1-2 szabadban eltöltött napnál. Célunk, hogy túrázóink úgy érezzék, hogy az általunk kínált aktív pihenések nekik, róluk szólnak. Néhány nap a természetben, egy kis izgalom, kikapcsolódás, jókedv, a végén pedig a jóleső fáradtság és a »megcsináltam« felemelő érzése – ezt biztosan garantálni tudjuk Gabi számára.”

Forrás: Thinkstock

De mi is az a rafting?

A rafting a legelterjedtebb vadvízi sportok egyike, és egyben a legbiztonságosabb is. A rafting-csónakokon általában nagyobb 8-12 személyes nagyobb gumicsónakokat értünk, habár a raftingozás szó ma a vadvízi evezős sportok gyűjtőnevévé is vált. A raftokban való túrázás teljes és összehangolt munkát kíván a bent ülőktől. A hatékony előrejutás legfontosabb előfeltétele, hogy a raft két oldala egyszerre evezzen.

Szükséges védőfelszerelések

Neoprén ruha, cipő: A neoprén ruha az egyik legfontosabb kelléke a vadvízi túrázásnak. Legfontosabb szerepe, hogy megvédi a túrázót a hideg víztől, a testhőmérsékletet jól megtartja, illetve megvéd a kisebb horzsolásoktól, karcolásoktól, sérülésektől. A ruha cipőjének szinten fontos funkciója van, mivel a vastag talp lehetővé teszi a jobb mederfogást, illetve a kisebb sziklának való ütközésnél a sérülés elkerülését.

Sisak és mentőmellény: A sisak legfontosabb szerepe, hogy védi a fejet a sérülésektől. Viselete mindig kötelező. A vadvízben általában nem lehet úszni, mivel a sok szikla, zúgó miatt a sérülésnek igen komoly az esélye. A mentőmellény lehetővé teszi, hogy a túrázó vízbe esve annak tetején lebegve jusson el a partig, vagy másszon vissza a csónakba.

Forrás: Thinkstock

Dobózsák: A túravezetők egyik legfontosabb plusz felszerelése a dobózsák, mely egy 15-20 méternyi kötelet tartalmazó vadvízi eszköz, fogódzkodóval a végén. Segítségével a keményebb szakaszokon is partra tud segíteni a túravezető.

Gabi így nyilatkozott a túrával kapcsolatban:Igazán nem is tudom megmondani, hogy pontosan mi vonz engem egy ilyen raftingtúrában. A vizet, a sziklákat, a vízeséseket és a csónakázást illetve a hajózást is nagyon szeretem. Csak jó lehet az, amiben ez mind benne van. Egyáltalán nem vonzanak az extrém sportok, félelmetesnek tűnnek, talán ez az egyetlen, de ez már lassan 20 éve izgat. Hogy jó móka lesz, és igazán élvezni fogom. Remélem nem hagy el a bátorságom. Kíváncsian és izgatottan várom egy kis félelemmel keverve. Lehet, hogy nagyon meg fogok lepődni, mert egyébként elég félős vagyok.”

Hogy Gabi hogyan éli meg a raftingtúra izgalmait, a túra után beszámolunk róla!
Így varázsol Nánási Pál szupermodellt egy háziasszonybólhttp://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140619-igy-varazsol-nanasi-pal-szupermodellt-egy-haziasszonybol.htmlBenyeczkó Gabriella, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja, aki elhatározta, hogy 50. születésnapja előtt minden hónapban olyat csinál, amit ezidáig még sosem, két kihívását már teljesítette. A Gerecse 50 teljesítménytúra és a Balaton körbebiciklizése után ezúttal Nánási Pál kamerája elé állt.GabriellaFotó: Hámori Zsófia/Life.huMegoldások az életközepi válságrahttp://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140617-megoldasok-az-eletkozepi-valsagra.htmlA 40 körüli nőket érintő életközépi válságot leginkább a lehangoltság, a teljesítménykényszer és az el nem ért célok, álmok miatti lelkiismeret-furdalás jellemzi. Az önmagát kétségbeesetten kereső és igen gyakran a környezetét értelmetlenül is bántó, kritizáló fellépés sokszor előfordul egyébként kívülállók által sikeresnek ítélt vezető nők esetében is.GabriellaOrigoÍgy edz Gabriella a biciklis kihívásra http://www.life.hu/ujelet/gabriella/20140506-igy-edz-gabriella-a-kezdj-uj-eletet-a-life-hu-val-kivalasztottja-masodik-kihivasara-a-balatoni.htmlA biciklizés remek állóképesség-növelő, erősítő és alakformáló edzés. Nézd meg, hogyan edz Gabriella a Velencei-tavi és balatoni biciklis kihívásokra! Hogy még inkább kedvet kapj egy kis tekeréshez, olvasd el 7 érvünket, amiért érdemes nyeregbe pattanni. Gabriella--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.