Mit gondolnak a gyerekek a karácsonyról?

Forrás: Thinkstock -
karácsony tükör gyerekszáj gyerekek ünnep szeretet odafigyelés türelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeretet ünnepéről mindenkinek megvan a maga véleménye, de a gyerekek a maguk őszinteségével, derűjével és bájával az igazi szupersztárok: kevés olyan ember akad, akit nem fakasztanak nevetésre. Pedig nemcsak mosolyogni-, de tanulnivaló is akad szavaikban: észrevétlen megfigyeléseik során sokszor pontosan leszűrik a lényeget, és tükröt tartanak a szülők elé.

Zsolti, 4 éves:
"A szeretet az, amikor ha kiesik a matchboxom kereke, az apukám nem kiabál velem, hanem visszaszereli."

Antal, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, hogy ha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út."

Verus, 6 éves:
"Ma az anya nagyon megijedt, mert magas volt a nagypapa vérnyomása. Felszökött az égig a vére, azt mondták... szerintem az ijedés a szeretet."

Forrás: Thinkstock

Réka, 5 éves:
"A múltkor beleestem a medencébe. Rúgkapáltam, mert nem tudok még jól úszni. A tesóm is utánam esett, direkt, hogy segítsen. A papa halászott ki mindkettőnket. És aztán csak ölelt minket és úgy dörömbölt a szíve, majdnem kiugrott a vizes öltönyéből."

Rozi, 5 éves:
"Az anyukám minden vasárnap süt piskótát. Néha epreset, és én segíthetek tejszínhabozni. Szeretetből."

A szeretet után a másik legfontosabb dolog a karácsonyt övező csodavilág, melyben még iskoláskorban is jó elmerülni. Nem is csoda, hogy erről is sokat gondolkodnak a csemeték:

Miért nevezik a karácsonyt a szeretet ünnepének?

Zoli, 7 éves:
"Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak."

Bori, 7 éves:
"Nekem a karácsony az apró kis elkészült ajándékokat jelenti, amiket már hetekkel azelőtt kitalálok, tervezgetek, és amíg elkészülnek, sok-sok odafigyelés és szeretet szorul beléjük."

Forrás: Thinkstock

Szerinted hogyan készülnek mások a karácsonyra?

Lili, 8 éves:
"Mikor jön a karácsony, ahelyett, hogy Jézus születésnapjára gondolnának, a világon mindenki más azzal van elfoglalva, hogy mit egyen, mit igyon, és mivel durrogasson."

Csilla, 6 éves:
"A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola."

Panni, 5 éves:
"Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étteremben! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!"

Végezetül: miért is tartunk karácsonyi ünnepeket?

Csabi, 5 éves:
"Hogy sok ajándékot kapjak."

Ellie, 9 éves:
"Nem vagyok igazán keresztény, de hiszek az egyszarvúakban."

Karácsonyi szalvéta saját kezűleghttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121212-adventi-kreativ-tipp-december-17-karacsonyi-szalveta-sajat-kezuleg.htmlManósapka szalvétából a karácsonyi asztalrahttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121211-hogyan-legyek-jo-no-szalvetabol-keszult-manosapka-a-karacsonyi-unnepi.htmlCuki karácsonyi dísz filcbőlhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121201-adventi-kreativ-tipp-december-11-cuki-varrott-karacsonyi-diszek.htmlMini karácsonyfa jégkrémpálcikábólhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121126-adventi-kreativ-tipp-december-6-mini-karacsonyfa-jegkrempalcikabol.htmlKülönleges csokoládés arcpakolás karácsonyrahttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121204-hogyan-legyek-jo-no-kulonleges-csokolkades-arcpakolas-karacsonyra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.