karácsony advent szaloncukor ünnep saját készítésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alapvető kelléke a karácsonynak, s ma már rengeteg féle ízben kapható. De ha unod a tömegcikkeket, akkor a szokásos kiló szaloncukor mellé készíts egy adagnyi házit is belőle.

A házi szaloncukor-gyártásnak több előnye is van: olyan díszpapírba csomagolod, amilyenbe akarod, olyan méretű, ízű és formájú, amilyenre készíted, s legalább biztosan tudod, hogy miből készült. Ha diétázol, készíthetsz belőle cukormentes változatot, ha a különleges ízeket kedveled, megalkothatod a saját, egyedi ízvilágú falatkáidat, vagy a gyerekek kedvencét.

Thinkstock

Az alaphoz főzz fel fél kiló cukrot két dl vízzel addig, míg hólyagos, átlátszó, nyúlós nem lesz. Ehhez keverhetsz citromot, gyümölcslevet, lekvárt, őrölt diót, mandulát vagy mogyorót, rumot, mazsolát, kókuszreszeléket – tulajdonképpen bármit, nyugodtan kísérletezz az ízkombinációkkal. Formázáshoz a langyos masszát simítsd el egy hideg tálcán, majd mikor már vághatóra dermedt, vizes késsel vágj ki belőle téglalapokat – ha nem ragaszkodsz a hagyományokhoz, akár golyókat is formálhatsz belőle. A kész műveket bevonhatod csokival, de kakaóporba, kókuszreszelékbe hempergetve is jól mutatnak.

Ne mérgezd magad rákkeltő szaloncukorral!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121214-antibiotikumos-hal-es-transzzsir-a-szaloncukorban-unnepi-finomsagok-melyeket-jobb.htmlSzaloncukornak öltözött Kate Mosshttp://www.life.hu/legytrendi/20121116-szaloncukornak-oltozott-kate-moss-modell.htmlMini karácsonyfa jégkrémpálcikábólhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121126-adventi-kreativ-tipp-december-6-mini-karacsonyfa-jegkrempalcikabol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.