Karácsonyi süti sütés nélkül

Forrás: Thinkstock -
karácsony sütemény recept advent család sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi rohanásban nincs mindig sem idő, sem hely a sütőben egy újabb, órákon át készülő édességnek. Ha sakkozol az idővel,  a hozzávalókkal, válaszd ezt az egyszerű, de látványos receptet!

Ez a réteges, látványos és gyorsan elkészülő édesség minden karácsonyi rohanásban megfáradt háziasszony álma. A tésztájához csak 30 dkg darált kekszre van szükség, amit keverj össze 10 dkg porcukorral, két deci tejjel, két evőkanál kakaóval, no meg egy evőkanálnyi rummal vagy rumaromával. Gyúrható tésztát kapsz, melyet a hűtőben kell pihentetned, míg a krémet elkészíted. Ehhez két csomag vaníliás pudingport készíts el a zacskón leírtak szerint - a főzős változatot hagyd kicsit kihűlni használat előtt. A hűtőből kivett tésztát szedd ketté, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Egy szép üvegtálba - vagy akár kis tálkákba - az alulra kerülő kekszes rétegre egy adag puding jöhet, majd ismét a tészta, amíg el nem fogy. A rétegezett sütit tedd hűtőbe, hogy a puding megszilárduljon, és már szeletelheted is. Csokiszósszal a tetején, de gyümölcsökkel díszítve is tálalhatod némi tejszínhab kíséretében.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.