Céklás-étcsokoládés karácsonyi finomság ínyenceknek

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent finomság cékla csokoládé süti édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Céklát sütibe? Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság. Ha egyszer megkóstolod a cékla-keserűcsokoládé párosát, biztosan a kedvenceid közé sorolod majd. 

Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 csipet só, 3 db tojás, 20 dkg nádcukor, 2 dl napraforgó olaj (vagy 2 dl olvasztott vaj), 20 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 dkg cukrozatlan kakaópor, 10 dkg csokoládé (legalább 60 százalékos kakaótartalmú), 2 teáskanál porcukor (a díszítéshez)

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 90 perc

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoÍgy spórolhatsz pénzt és energiát egyszerűenhttp://www.life.hu/csalad/20151116-5-tipp-hogyan-sporolj-a-haztartasban.htmlA családok rezsiköltsége sokszor az egekig szökhet - csendes beletörődés és fizetés helyett néhány házi praktika segítségével viszont ezreket is spórolhatsz havonta. Mutatjuk a legegyszerűbb trükköket! Család--Roberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Rajzold meg a csodát! - Mesebeli rajzpályázat eredményhirdetéshttp://www.life.hu/csalad/20151106-jatekkeszito-rajzpalyazat-eredmenyhirdetes.htmlKövetkezzen a múlt héten meghirdetett rajzpályázatunk eredményhirdetése! Nagyon köszönjünk, hogy ennyi kedves és kreatív rajzot küldtetek, ezúttal is gratulálunk minden tehetséges lurkónak! Család--Isten halott? Vagy csak haldoklik? Szüksége van-e vallásra az Y-generációnak?http://www.life.hu/csalad/20151104-vallas-a-21-szazadban-az-y-generacio-es-a-vallas.html"Isten halott. És mi öltük meg" - hangzik Nietzsche gyakran idézett kijelentése. A 19. századi német filozófus ezen állítását sokan egy ateista kiáltvány felütésének gondolják, mások úgy értelmezik, hogy Nietzsche ezzel a mondattal hirdette a modern ember talajvesztését, azt, hogy a nyugati ember eljelentéktelenítette, majd megölte az értékek valódiságát garantáló Istent. Nietzsche vitatott kinyilatkoztatása óta több mint 130 év telt el. Beigazolódott vajon a jóslata? Család--Egy újabb szülinap apa nélkül - Ma 17 éves Meadow Walkerhttp://www.life.hu/csalad/20151103-paul-walker-lany-meadow-walker-ma-unnepli-17-szuletesnapjat.htmlEltelt újabb egy év – Meadow Walker ma ünnepli a 17. születésnapját. Immáron ez a második év, hogy ezt a boldog napot szeretett édesapja, Paul Walker nélkül kell töltenie.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.