Mennyei csokis-narancsos muffin chilivel

advent csoki Narancs édesség muffin chili
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbbek itthon is az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok. Ezek a formában kisült apró sütemények egyszerűen és gyorsan elkészíthetők és sokféleképpen variálhatók. A naranccsal, szegfűszeggel, fahéjjal, mézzel készült sütemények remekül illenek a karácsonyi hangulathoz. 

Hozzávalók 18 darabhoz: 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg sütőmargarin, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 nagy narancs lereszelt héja és leve, 1 késhegynyi fahéj, 1 késhegynyi őrölt chili, 1 késhegynyi szódabikarbóna

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A csokoládét, a cukrot és a margarint mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Reszeljük bele a narancs héját és nyomjuk bele a levét is (ha kevés a narancs leve, tovább lágyíthatjuk a tésztát egy kis 100 százalékos narancslével vagy tejjel). Adjuk hozzá a tojásokat és a fűszereket majd a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben 20 percig süssük.

Elkészítés nehézsége: pofonegyszerű

Elkészítési idő: 30 perc

"A kórház folyosóján, a 26. héten egyszer csak elfolyt a magzatvizem" - egy koraszülött baba történetehttp://www.life.hu/csalad/20151116-koraszulottek-vilagnapja-november-17-brigitta-tortenete.htmlTíz csecsemőből egy koraszülött Magyarországon. Ez a szám olyan magas, hogy nemcsak az európai átlagot haladja meg, de a hazai szakemberek is már népbetegségként emlegetik. A koraszülöttek világnapja alkalmából Bihari Brigittával, egy tündéri korafiúcska édesanyjával beszélgettünk. CsaládRoberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoÍgy spórolhatsz pénzt és energiát egyszerűenhttp://www.life.hu/csalad/20151116-5-tipp-hogyan-sporolj-a-haztartasban.htmlA családok rezsiköltsége sokszor az egekig szökhet - csendes beletörődés és fizetés helyett néhány házi praktika segítségével viszont ezreket is spórolhatsz havonta. Mutatjuk a legegyszerűbb trükköket! Család--Roberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Tudatosan vagy ész nélkül - Te hogy vásárolsz?http://www.life.hu/csalad/20151029-igy-vasarolj-tudatosan-figyeld-az-akciokat-kuponokat.htmlÉletünket áthatják a reklámok, amerre csak lépünk, vásárlásra, fogyasztásra buzdítanak bennünket - ebben a felgyorsult, impulzív környezetben ember legyen a talpán, aki tudatosan, terv szerint tudja élni a mindennapjait. A tudatos vásárlás a mai világ egyik legnagyobb kihívása, amire ha kellő figyelmet fordítunk, akár több ezer forint is a zsebünkben maradhat. Nem hiszed? Okulj videónkból! CsaládThinkstockRoberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.