Karácsonyi mámor: a világ legfinomabb dióhabos linzere

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent dió süti linzer édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető linzerek a vendégek kedvencei, ráadásul sütisdobozba zárva jó sokáig el is állnak – persze, ha nem fogynak el idő előtt. 

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojássárgája, 1 citrom héja. A dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 3 db tojásfehérje

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból (a tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.) Sütőpapíros tepsibe téve 180 fokon 15-20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 45 perc

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoRoberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Gyermektelenül, boldogan - Hírességek, akik lemondtak az anyaságrólhttp://www.life.hu/csalad/20151111-sztarok-akik-gyerek-nelkul-is-boldog-eletet-elnek.htmlBármennyire nehéz is ezt ma még a legtöbb embernek elfogadni, vannak nők, akik nem akarnak gyereket. Soha, semmilyen körülmények között. Ezen nők döntése mögött megannyi ok és érv húzódhat - amelyeket egyébként az elképedt, kérdezősködő ismerősöknek újra meg újra el kell magyarázni -, a választás azonban minden esetben a nők magánügye. CsaládAFPTudatosan vagy ész nélkül - Te hogy vásárolsz?http://www.life.hu/csalad/20151029-igy-vasarolj-tudatosan-figyeld-az-akciokat-kuponokat.htmlÉletünket áthatják a reklámok, amerre csak lépünk, vásárlásra, fogyasztásra buzdítanak bennünket - ebben a felgyorsult, impulzív környezetben ember legyen a talpán, aki tudatosan, terv szerint tudja élni a mindennapjait. A tudatos vásárlás a mai világ egyik legnagyobb kihívása, amire ha kellő figyelmet fordítunk, akár több ezer forint is a zsebünkben maradhat. Nem hiszed? Okulj videónkból! CsaládThinkstockÁtok vagy áldás? Így szabadultak meg nem várt gyermekeiktől a hírességekhttp://www.life.hu/csalad/20151109-sztarok-akik-orokbe-adtak-gyermekuket.htmlVannak, akik nagyon szeretnének babát, de nem sikerül, és vannak olyanok is, akiknek egy óvatlan pillanatban becsusszan egy nem tervezett gyermek – ez az utóbbi még az ünnepelt világsztárokkal vagy nagyra becsült tudósokkal is megeshet. Egy ilyen helyzetben az egyik leghumánusabb megoldás lehet, ha a szülők örökbe adják gyermeküket, remélve, hogy a kisbabára egy szerető, gondos és náluk jobban felkészült családban boldog élet vár majd. CsaládOrigoEgy újabb szülinap apa nélkül - Ma 17 éves Meadow Walkerhttp://www.life.hu/csalad/20151103-paul-walker-lany-meadow-walker-ma-unnepli-17-szuletesnapjat.htmlEltelt újabb egy év – Meadow Walker ma ünnepli a 17. születésnapját. Immáron ez a második év, hogy ezt a boldog napot szeretett édesapja, Paul Walker nélkül kell töltenie.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.