A legstílusosabb sütemény karácsonyra: a hófehér panna cotta

karácsony advent panna cotta ünnep süti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jól ismert olasz desszert karácsonyi változatának akkor is bárki nekieshet, amikor úgy érezzük, hogy már tényleg nem fér belénk semmi. Ez ugyanis egy igazán könnyű desszert, a karácsonyhoz illő fűszerezéssel. Nem elhanyagolható érv mellette, hogy előre elkészíthető, pillanatok alatt állítható össze, és a siker garantált.

Hozzávalók: 450 g natúr joghurt, 1,5 dl habtejszín, 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 0,5 csomag vaníliás cukor, 2 ek zselatin, 12 g mazsola, 0,25 ek őrölt gyömbér, 1 ek mézeskalács fűszerkeverék, 3 közepes db narancs

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a tejjel, a tejszínnel, cukorral, a fűszerekkel, és egy lábasban feltesszük melegedni. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután néhány evőkanálnyit kivéve belőle, feloldjuk benne a zselatint, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a többihez, tovább keverjük. Kis tálkák alján elosztjuk a mazsolát, ráöntjük a joghurtos krémet és éjszakára betesszük a hűtőbe.

Elkészítés nehézsége: közepesen nehéz

Elkészítési idő: 25 perc

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoA tini anyák országahttp://www.life.hu/csalad/20151112-guatemala-a-tini-anyak-orszaga.htmlSokkoló adatok szerint Guatemalában az újszülöttek közel egynegyedének tinédzserek adnak életet, akik között akad, aki még a 13. életévét sem töltötte be, 2011-ben pedig 35 olyan eset is előfordult, ahol az újdonsült anyuka még csupán tízéves volt.Család--Segíts te is! - Korszakalkotó kutatás a családon belüli erőszakrólhttp://www.life.hu/csalad/20151111-nane-kerdoiv-a-csaladon-beluli-eroszakrol.htmlA NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület egy független kutatócsoporttal együttműködve kutatást készít a párkapcsolatok megszűnésekor fellépő, szülői felügyelettel és kapcsolattartással összefüggő problémák feltárására. Család--Átok vagy áldás? Így szabadultak meg nem várt gyermekeiktől a hírességekhttp://www.life.hu/csalad/20151109-sztarok-akik-orokbe-adtak-gyermekuket.htmlVannak, akik nagyon szeretnének babát, de nem sikerül, és vannak olyanok is, akiknek egy óvatlan pillanatban becsusszan egy nem tervezett gyermek – ez az utóbbi még az ünnepelt világsztárokkal vagy nagyra becsült tudósokkal is megeshet. Egy ilyen helyzetben az egyik leghumánusabb megoldás lehet, ha a szülők örökbe adják gyermeküket, remélve, hogy a kisbabára egy szerető, gondos és náluk jobban felkészült családban boldog élet vár majd. CsaládOrigoCsobot Adél után szabadon -Tinimamik a sztárvilágban http://www.life.hu/csalad/20151102-sztarok-akik-fiatalon-szultek-tinimamik.htmlMúlt héten bombaként robbant a hír, hogy a 21 éves énekesnő, Csobot Adél, a Life.hu sztárszerzője és párja, Istenes Bence gyermeket várnak. A hír hallatán sokan meglepődtek, sőt rosszallásukat is kifejezték, azzal az indokkal, miszerint Adél és Bence túl fiatalon vágott bele a babaprojektbe. De valóban túl fiatalok? Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik Adélhoz hasonlóan húszas éveik elején, vagy akár még korábban estek teherbe. Család--Roberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.