trónörökös ünneplés Katalin hercegnő szülés Vilmos herceg London brit uralkodóház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tízezrek ünnepelték London utcáin kedd hajnalban Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermekének születését.

Ahogy a Life.hu is megírta, Katalin kisfiúnak adott életet, aki a St. Mary's Kórház Lindo Wing szárnyában jött a világra londoni idő szerint hétfő délután 16 óra 24 perckor, 3,8 kilogrammal.

Forrás: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Jay Allen
Forrás: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Jay Allen

Brit haditengerészek a BOY szót formázzák

A leendő uralkodó nevét egyelőre nem tudni, most csak "Baby Cambridge" néven emlegetik - írja az MTI. Vilmos herceg gyermeke születése után közölte, hogy ő és Katalin nem is lehetnének boldogabbak. Édesapja, Károly herceg is nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írta: ő és felesége, Kamilla "túláradó örömmel" értesült az első unoka megérkezéséről.

Kedd hajnalban tízezrek ünnepeltek London utcáin. A Buckingham-palota előtt voltak a legtöbben, 15.000-en. A London Eye szerkezetét különleges fényszórók öltöztették a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe. A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a The Sun kedden a "The Son" - "A Fiú" - címmel jelent meg.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.