formatervezés lista design kedvenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar designerek külföldön talán híresebbek, mint idehaza, pedig a fiatal tehetségek szebbnél szebb, modern bútorokat, burkolatokat, kiegészítőket terveznek. Íme, a Life.hu kedvencei.

Asztalos Gabriella
Gabriella egész életében balettáncosnak készült, később viszont az kezdet érdekelni, hogyan tudná tárgyalkotásban is kifejezni az emberi mozdulatokat. Ekkor kezdett bele a bútortervezésbe. Hug Chair-jével – ami egy készemélyes ülőbútor – rangos design díjakat nyert New York-ban és Szingapurban is.

Forrás: Asztalos Gabriella

Bartha Tamás és György Árpád Hunor - Heonlab
Két jóbarát közös vállalkozása – nem mindennapi darabok kerülnek ki a kezeik közül.

Forrás: Heonlab

A Pixel Barokk asztal úgy fest, mint egy hatalmas legóépítmény, pedig nem az – a barokk stílusú bútordarabot modern pixel-formákkal társították.

Forrás: Heonlab

Kele Sára
Kulturális antropológiát, esztétikát és építészetet tanult mielőbb formatervezésre adta a fejét. Tervezett már ülőbútort, konzolasztalt is, de a kedvencünk a fa és beton együttesével létrehozott lámpasorozata, amelyet nemrégiben mutatott be a 100% London designvásáron.

Forrás: Kele Sára

Vidó Nóri

Eredetileg építésznek tanult, de hamar rájött, hogy desingerként is megállja a helyét. Minden álma, hogy egy olyan házat tervezhessen, amiben minden egyes bútort és kiegészítőt is ő maga formál meg. Székei nemcsak itthon, de világszerte is különleges bútordaraboknak számítanak, legutóbbi munkája viszont még ezeknél is meglepőbb: betonból készített tányérkészletet.

Forrás: Vidó Nóri

Szikszai László – Sixay Furniture
Szikszai László az egyik leghíresebb bútortervező, műhelye Sopronban található, legnagyobb felvásárlói az osztrákok és a németek. Mindene a fa, minden egyes bútorát minőségi faanyagokból készíti, és természetes eljárással kezeli őket, hogy a bútor lélegezni tudjon – ezért nála a lakkozás, mint felületkezelési eljárás főben járó bűnnek számít.

Forrás: Sixay Furniture

Kauker Szilvia – Moza Cementlap Manufaktúra
2006 óta készít és tervez cementlapokat. A Magyar Iparművészeti Egyetemen, a Kertészeti Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetemen folytatatott tanulmányokat, majd diplomamunkája kapcsán készítette az első lapokat. Jelenleg saját kis manufaktúrájában készíti saját tervezésű, gyönyörű burkolólapjait.

Forrás: Kauker Szilvia

Juhász Ádám
Szabadúszó designer, akinek már a diplomamunkája is egy lámpakollekció volt. Különleges, digitálisan tervezett és formára vágott világítótesteinek mindegyike egyedi darab.

Forrás: Juhász Ádám

Rácz Anikó - Hannabi
Rácz Anikó Maffia kanapéjával vált nemzetközileg ismertté. Azt vallja, hogy minden egyes kanapénak olyannak kell lennie, mint egy jól szabott öltönynek. A Maffia óta számos jópofa bútort és kiegészítőt készített még, például a képen látható Ombrella lámpát, vagy azokat a székeket, amelyek különleges nevekre hallgatnak – például tulipán, ördög, angyal…

Forrás: Rácz Anikó

Ivánka Katalin és Ivánka András – IVANKA
A fiatal házaspár közös erővel nemzetközi babérokra törtek. Különleges eljárással készült betonból terveztek már női táskát, asztalokat, könyvtámaszt is, de a legsikeresebb darabjuk a FLASTER nevet viselő, színes burkolólap.

Forrás: IVANKA

Oszkó Péter és Mészáros József – Kaza Concrete
A fiatal vállalkozás pillanatok alatt világhírűvé vált.

Forrás: Kaza Concrete

A két barát társulásából létrejött Kaza Concrete szintén betonból készít falburkoló lapokat, amelyek háromdimenziósak, számos színben elérhetőek, de a legjobb bennük mégis az, hogy akár saját magad is megtervezheted a rajtuk lévő mintát.

Forrás: Kaza Concrete
Ajándékot designboltokból!http://www.life.hu/karacsony/ajandek/20131113-designboltok-ahol-kulonleges-ajandekokat-vasarolhatsz.htmlÉljen a magyar design!http://www.life.hu/life/galeria/20130719-magyar-tervezokkel-nyilt-meg-a-la-store-design-uzlet.htmlDesignlámpa fillérekből, saját kezűleghttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120928-design-lampa-fonalbol-ragasztassal-sajat-kezuleg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.