gondolatok ezotéria Steiner Kristóf kabbala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Jó volna, ha a fejünkbe is lehetne zsilipet illeszteni. Hogy félre lehetne ereszteni a gondolatok patakját egypár hétre: ne forognának némely kerekek" - írta Gárdonyi Géza, és ezzel valószínűleg mindannyiunk titkos kívánságát szavakba öntötte.

A fény a leggyorsabb elem a világon - tanultuk az iskolában: a sebessége 300 000 kilométer másodpercenként, ezzel pedig könnyedén lekörözi a legújabb divat elterjedésének iramát, sőt egy új Lady GaGa sláger csúcsra törésének gyorsaságát is. Ennek ellenére létezik valami, ami még ennél is sebesebben cikázik, ez pedig nem spirituális, hanem fizikai törvény. Ez a valami nem más, mint a gondolat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Állatkert a kobakunkban

Ahhoz, hogy ezt néhány másodperc alatt átlásd, nincs más dolgod, mint részt venni egy kis játékban: arra kérlek, hogy ebben a pillanatban ürítsd ki az agyadat, és ne gondolj semmire a világon. Nos? Hogy megy a dolog? Oké, belátom, nehéz feladat, ezért könnyítsünk rajta: gondolhatsz bármire, kivéve egy nagy, rózsaszín elefántra. Hopp! Hát nem megjelent a pink ormányos képe a szemed előtt? "Mi is történt most tulajdonképpen? Mit tanultunk ebből a kis gyakorlatból? Azt, hogy gondolataink elképesztően erőteljesek, félelmetesen gyorsak, azonnal úrrá lesznek rajtunk, és nagyon nehéz őket kordában tartani" - tanítja Fogl Viktória Hannah, Kabbala oktató. A gondolat nem más, mint a teremtés magja. Nézz csak rá erre a monitorra, amelyen a cikket olvasod. Vajon mi volt az első dolog, amellyel foglalkoznia kellett annak az embernek, aki megálmodta ezt a számítógépet? Természetesen ki kellett gondolnia. Ugyanez igaz az asztalra, amelyen a számítógéped áll, sőt, az egész épületre, amelyben tartózkodsz. Minden egyes fizikai cselekedetünket minden esetben megelőzi a gondolat, és bár gyakran ennek nem is vagyunk tudatában, észre sem vesszük, nem is "gondolunk" rá, de ez bizony minden esetben így van.

Vedd át az irányítást

Ezek után talán nem is vágyakozol rá annyira, hogy megvalósítsd Gárdonyi Géza álmát, és ne gondolj semmire, hiszen a saját valóságunkat saját gondolatainkon keresztül építhetjük, sőt, kontrollálhatjuk. Próbáld csak ki: "Ha mindennap úgy kelsz fel, hogy bármid, amid van, csupán kölcsönbe a tiéd, sokkal könnyebb megtalálnod a helyed, és adakozni" - mondja Yehuda Berg, a Kabbala Központ társ-igazgatója, aki szerint, ha ráébredsz a tudatra, hogy ha nem ragaszkodsz ahhoz, amid van, hanem tisztában vagy vele, hogy most a tiéd, de legközelebb másé is lehet, rátalálsz egy soha ki nem apadó energiaforrásra. Ha ezzel megvagy, teszteld le a gondolataid erejét a fordított pszichológiával is: "Nem a lelkiállapotunk kell, hogy hatással legyen a cselekedeteinkre, hanem fordítva. Ha nincs kedved valamihez, erőltesd meg magad, és meglátod, milyen könnyen rájössz majd: valójában nagyon is van kedved hozzá" - magyarázza Yehuda, majd hozzáteszi: "Hidd el, később megköszönöd magadnak."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Heti Kabbalisztikus Asztrológia

"A bolygók ezen a héten a Mérlegben állnak, ami kiegyensúlyozottsággal ajándékoz meg minket. Erre igazán nagy szükségünk van az elmúlt hetek lelki hullámvasutazása után, és az előtt, hogy beköszöntene a sok szempontból megterhelő Skorpió hava" - üzeni asztrológusunk, Yael Yardeni. "Használd ki ezt a békés időszakot: építs ki olyan szokásokat, szabályokat önmagad számára, amelyek átsegítenek majd a nehezebb időszakokon is." Vizsgáld meg, min kellene változtatnod - legyen szó napi rutinokról vagy nagy elhatározásokról -, és ültesd el a gondolatod magjait... hiszen ebből nő ki majd az a valóság, amelyben élni szeretnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.