szakértő pilates
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinga legfőbb célja, hogy az edzések alatt felejtsük el a mindennapi gondokat, és egy kicsit adjuk át magunkat a testünknek.  

Egész életemben a mozgás állt a középpontban. Balettkarrierem során egyre kevesebb és kevesebb sikerélményt szereztem, mert hirtelen növésem következtében az izomzatom feszesebbé, az izületeim pedig kevésbé flexibilissé kezdtek válni. Kisebb sérüléseimet komolyan véve barátok ajánlásai miatt ismerkedtem meg a pilates módszerrel. Korábban intenzív boksz-, aerobik- és high impact órákat tartottam kevés nyújtással, ahol kizárólag a gyorsaságra, ruganyosságra és intenzitásra fókuszáltam. Elképzelhetlen volt számomra ebben az időszakban még, hogy egy ezzel teljesen ellentétes, lassú, koncentrált, nem aerob mozgásrendszer hatékonyabb lehet minden téren.

Miután megszereztem az edzői minősítésemet és elmélyedtem a pilatesben, nagyon nehezen láttam rá reális esélyt, hogy valaha szabályosan, erősen, koncentráltan hajtsam végre egytől egyig a gyakorlatokat. Ennek ellenére hamar megtaláltam magam a stíluson belül, hiszen az egész testem és szervezetem rendkívül pozitívan reagált az új koordinációs és terheléses kihívásokra. Ezen túl a környezetemben is kezdett gyorsan terjedni a hír, hogy a saját stílusommal kombinált pilates óráim a vendégeim számára testileg-lelkileg inspirálóak, ezért rendkívül gyorsan megnőtt a rendszeresen tornázó vendégköröm. A vendégeim számának rohamos növekedésével párhuzamosan a többségüknél korábban jellemző minednnapos testi panaszok és tünetek elmúltak. Elvégeztem egy személyi edzői tanfolyamot, hogy mélyebb rálátásom legyen az anatómiára, méginkább segítve ezzel a vendégeim mindennemű fejlődését.

Hétköznapi emberek és sportolók hétköznapi vagy kényszerből már megszokott fájdalmai (derék-, gerincbántalmak, különböző sérvek, hátdeformációk, izomrövidülések, izületi meszesedések stb.) nagy mértékben csökkentek vagy elmúltak. Előfordult több ízben is, hogy pl. akut, tehát műtétre előjegyzett gerincsérves vendégeimen sikerült segítenem és végül nem kellett megműteni, a fájdalmas sérv pedig viszahúzódott vagy teljesen eltűnt. Mindenkinél tapasztalható volt a mélyizmok látványos erősödése, és ezen felül az izmok flexibilitásának növekedése.

Óráimon mindig célom, hogy arra a rövid időre felejtsük el a mindennapi gondokat, és egy kicsit adjuk át magunkat a testünknek. Test- és izomtudat együttes hatásával átformáljuk mélyizmainkat, amelyek feszességének köszönhetően a felületes izmok is szépek, formásak lesznek.

Számomra tehát a pilates:
Csoda azért, amit ez a módszer tud.
Csoda, mert mindenki el tudja végezni.
Csoda, mert gyógyító hatása van.
Csoda, mert látványos és szép eredményt hoz.
Csoda, mert nemcsak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hatással van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.