masszázs kozmetikum bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gondoskodó kezek, a bőrünket életre keltő masszázsmozdulatok, a csodás krémek és a kényeztető pakolások hatására testünk felébred, és lelkünk is békés hangulatba kerülhet.


Aurád színe árulkodik rólad!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101110-aurad-szine-arulkodik-rolad.htmlNe legyen titok, ha a kanapén fekszel!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20101110-pozitiv-pszichologia-tanulj-optimizmust-a-semmitteves-helyett.htmlFelejtsd el a szorongást!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20101109-felejtsd-el-a-szorongast.html

Térj vissza a természethez!

Egyre nagyobb az érdeklődés a természetes készítmények iránt, és a kozmetikai iparág is igyekszik minél inkább szabadulni a mesterséges krémektől és gépi kezelésektől. Különleges hatása van a gyógynövényes-labdás masszázsnak, ami itthon még nem igazán elterjedt. Ez a masszázsfajta rengeteg problémára nyújthat megoldást, és nagyon kellemes kezelési módszer. A kezelendő testrészeknek megfelelően speciális gyógynövényeket helyeznek egy kis labdába, aromás gőz felett hosszan melegítik, és ezzel gyúrják át az a testet.

iStockPhoto
iStockPhoto

A labdákat mézzel is átitathatjuk - mondja Varga Eszter wellnessterapeuta -, esetleg infraszaunával vagy ultrahanggal is kombinálhatjuk a kezelést. A mézes masszázs lényege a méregtelenítés, mely nem a legkellemesebb testkezelés, ám annál hatásosabb. A felmelegített akácmézzel vastagon bekenjük a kezelendő testfelületet, először masszírozunk, majd gyengéd, ütögető mozdulatokkal eltávolítjuk a méreganyagot a testből. A mézes masszázsnál már egy kezelést követően látható, hogy a dohányozó embernél a méz tömény nikotin szagúvá és fehér habbá alakul. Ha valaki feszült vagy ideges, a mézes masszázs kiváló idegnyugtató, a háton és fenéken végzett kezelések jól stimulálják a létfontosságú szerveket. A tökéletes eredmény érdekében a mézes masszázst bármilyen gyógynövénnyel vagy illóolajjal párosíthatjuk.

Szépülj Kleopátra módon!

Ez a masszázsfajta felfrissíti a bőrt, az izmokat és nem utolsósorban a lelket. Mindez olyan krémmel, olajjal vagy radírral történik, melynek jótékony hatása nemcsak a felszínt szépíti, de felpezsdíti a bőr anyagcseréjét, mikrokeringését és a mélyebb rétegekben is regenerál - vagyis segíti a sejtek megújulását. Sándor Izabella termékmenedzser és szépségszakértő szerint az életerő, az egészség és a szépség forrása a föld legmélyebb pontján elterülő Holt-tenger. A tengervíz tömény, olajhoz hasonló állaga és az ásványi anyagok magas koncentrációja segíti a sejtek közötti kommunikációt, mely arra ösztönzi a bőrt, hogy magasabb víztartalommal regenerálja és táplálja felső rétegeit. Ahogy öregszünk, bőrünk nedvességmegkötő faktora (NMF) gyengül, így csökken a bőr önhidratáló képessége, ezért minél több az éveink száma, annál jobban igénylünk - sőt megérdemlünk - egy bőrszépítő kényeztetést! A holt-tengeri sóval készült, algás, mandarin illatú testradír használata az első lépés lehet, hogy Kleopátra nyomdokaiba lépjünk. A masszázs nem csupán az elhalt hámsejteket távolítja el, hanem a bőrt is táplálja, így gondoskodik a hosszantartó hidratáló hatásról és a puha, bársonyos tapintásról. Az arctisztítás és frissítő radírozás után speciális szérummal töltik fel a bőr mélyebb rétegeit.

Töltődj fel energiával!

Tudtad, hogy a hűvös időben más kozmetikumokat érdemes használnod, mint nyáron? A hideg beköszöntével jobban kell védenünk bőrünket a széltől, a hőmérséklet változásaitól. Petrényi-Petrik Helga Szilvia kozmetikus szerint szervezetünk feltöltődésében csodás segítség lehet az illóolajos fürdő vagy a különleges, testet-lelket megújító masszázs. A méregtelenítő, meleg bioolajas masszázs különleges élmény azoknak, akik kellemes, kényeztető programra vágynak. A kezelés során a test meridiánvonalain halad végig a masszőr, simító mozdulatokkal segítve a nyirokáramlást és a szervezet méregtelenítését.
Kizárólag bioeljárással készített szezámolajat, aloe vera olajat, vagy rózsa-gránátalma olajat használunk - mondja a szakértő - a vendég állapotának és hangulatának megfelelően, mely nem csupán aromaterápiás hangulatot varázsol, hanem az illóolajoknak köszönhetően azonnal kifejti hatását: méregtelenít, lazít, nyugtat és vitalizál.
A bioolajok a bőr számára hasznos, értékes hatóanyagokat és természetes antioxidánsokat tartalmaznak, sejtregeneráló, nyirokkeringést fokozó hatásúak, könnyen felszívódnak, és nem hagynak zsíros nyomot. A méregtelenítő masszázs különösen ajánlott fogyókúrázóknak a szervezet megújulásához, tisztítókúra idején a méreganyagok távozásához, és egy nehéz időszak végén is, hisz pihentet, regenerál és erőt ad az újrakezdéshez.

iStockPhoto
iStockPhoto

Nyugtasd meg a lelked!

Az illóolajok világa rengeteg titkot rejt: egy jól megválasztott olajjal ellazíthatjuk görcsös izmainkat, oldhatjuk stresszes hangulatunkat, és pihentető, nyugodt alvást hozhatunk a feszült hétköznapokba - mondja kozmetikusunk. A különböző illóolajokkal kevert masszázsolajjal úgy masszírozzuk át a testet, hogy közben nemcsak a bőr, de a szellem is megpihen. A masszázs segíti a bőr megújulását, serkenti a vérkeringést és a nyirokáramlást. Azoknak ajánlott, akik kellemes meglepetést szereznének önmaguknak. A lazító masszázs során hosszú, elnyújtott mozdulatokkal simítják át a testet, oldva a feszültségeket.
A lávaköves masszázs az őszi és téli hónapokban a legkedveltebb, mivel a kezelés során használt köveket 42-46 fokra melegítik fel egy speciális edényben. A masszázs fokozza a vérkeringést, a nyirokáramlást, csökkenti a magas vérnyomást és a stresszt, nyugtató és fájdalomcsillapító hatású. A köveket állandó mozgásban tartja a masszőr, csak azokat a köveket "pihentetik" a testen, melyek már felvették annak hőmérsékletét. A lávakövek lassan hűlnek ki és egyesek szerint energiatovábbító hatásuk van, így masszázs után úgy kelünk fel az ágyból, mintha egy jót aludtunk volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.