Fiatalodj! - Trükkök, hogy letagadhass 10 évet!

bőr öregedés bőrápolás ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudjuk, hogyan forgathatnád vissza az idő kerekét, de ha néhány apró dologra odafigyelsz, sokkal fiatalabbnak tűnhetsz a korodnál. 

Elhalt hámsejtek

Tisztítsd meg a bőröd minden nap! Valószínűleg ezt már számtalanszor hallottad, de most itt egy újabb ok, hogy végre rászánd magad. A rendszeres arctisztítás hiányában ugyanis felhalmozódnak a bőröd felületén az elhalt hámsejtek, amelyek bizony öregítnek. Ráadásul az elhalt hámsejtek a ránctalanító és hidratáló krémek hatását is csökkentik.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Megoldás:
Minden este - függetlenül attól, hogy viseltél-e sminket - mosd meg az arcod a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítóval. Heti 2-3 alkalommal pedig célszerű bőrradírt is használnod, persze csak enyhe, kifejezetten arcra való fajtát. Ha nagyon érzékeny a bőröd, elég, ha csak nedves törölközővel vagy vattapamaccsal törlöd át az arcod.

Barna foltok

A legvalószínűbb, hogy a nap által kiváltott melanin (a bőrsejtek által termelt festékanyag) okozza a bosszantó foltjaidat. Fontos azonban, hogy orvossal is vizsgáltasd meg, hogy kiszűrjék a bőrrák lehetőségét.
Egy, az öregedés külső jeleit vizsgáló kutatás során egypetéjű ikreket vontak be a vizsgálatba. Az eredmények döbbenetesek voltak: az ikerpárok azon tagjai, akik alig napoztak életük során, és kevesebb barna folt jelent meg az arcukon, akár 10 évvel is fiatalabbnak tűnhettek testvérüknél.

Megoldás:
Sokan nem használnak napvédő krémeket, mert úgy gondolják, még fiatalok, nekik a nap nem árthat. Pedig a leégések, bőrkárosodások összeadódnak, és később akár bőrrákot is okozhatnak. Ha már megjelentek az arcodon ezek a barna foltok, egy kis korrektor és a megfelelően kiválasztott alapozó csodákra képes. Ha erősebbek a foltjaid, használj Arbutin és Kojic tartalmú készítményeket, amelyek hatásosan fehérítik a bőrt.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Száraz bőr

A fiatalos bőr üde és fénylő, és a legkevésbé sem száraz és hámló. A téli idő azonban teljesen kiszáríthatja az arc vékony bőrét, amitől akár hámlani is kezdhet.

Megoldás:
Amellett, hogy éjszaka is használj hidratáló krémet, érdemes megvizsgálnod az étrendedet. A kiszáradt bőr hátterében gyakran a túl sok szénhidrát és édesség fogyasztása áll. A felesleges cukor ugyanis a fehérjékhez kötődik, ami károsítja az elasztint és a kollagéneket.

Tippünk: Nyerj kétszemélyes belépőt brandy kóstolóestre!


Táskás szemek





thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Fekete karikák

Az évek előrehaladtával a bőr fokozatosan veszít zsírtartalmából, ami egy idő után sötét karikákat eredményez a szemek alatt. Ha azonban ezt fiatalon tapasztalod magadon, akkor annak három oka lehet: genetika, allergia vagy a jojo-effektus.

Megoldás:
Ha állandóan vakarod, dörzsölöd a szem alatti területet, valószínűleg allergiás vagy. A dörzsölés növeli a pigmenttermelést, ezért a legjobb, ha antihisztaminokat szedsz, illetve konzultálsz az orvosoddal. Ebben az esetben a hideg borogatás szintén segíthet. A hirtelen fogyás és hízás is okozhat ilyen tüneteket, mivel a bőr elveszti rugalmasságát.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Nem a nagy mellekre és a jó fenékre buknak a pasik!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110211-a-ferfiaknak-fontosabb-a-szep-haj-mint-a-nagy-mellek.htmlFilléres csodapakolások a hűtődből!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110209-filleres-csodapakolasok-a-hutobol.htmlÍgy találd meg a tökéletes alapozót!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110209-tippek-alapozo-valasztasahoz.htmlBombázó lett a slampos énekesnőből!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110208-avril-lavigne-gyonyoru-nove-valtozott.htmlVálassz az arcformádhoz illő frufrut!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110207-frizura-es-frufru-az-arcfomahoz.htmlCiki vagy trendi az új hajviselet?http://www.life.hu/szepulj/haj/20110207-csillamszal-a-hajban-az-uj-trend.htmlTiszta narancsbőr az énekesnő combjahttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110206-jennifer-lopez-combja-tiszta-narancsbor.htmlÚjra trendi a bozontos szemöldök!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110204-szemoldokdivat-szemoldokszedes.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.