pornószínésznő plasztika vagina nemi szerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több nő fordul plasztikai sebészhez intim tájainak módosítása céljából, a legnépszerűbb beavatkozás a kisajakplasztika. Az orvosok mindezért az internetes pornóoldalak terjedését hibáztatják, melyek hatására többen vágynak "formatervezett vaginára".

A brit egészségbiztosító (NHS) és számos magánorvos is arra figyelmeztet, hogy a plasztikai sebészhez forduló fiatal nők egy része depressziós tüneteket mutat vagy kezelés alatt áll, náluk sokszor úgy végzik el a műtéteket, hogy előtte nem ajánlják fel nekik a pszichológiai kezelést.

A pornószínésznő az igazi?

A londoni King's College kutatói szerint a modern kultúra "elpornósodása" miatt nő a műtétek száma, a tudósok arra keresték a választ, miért fordulnak a nők egyre nagyobb számban plasztikai sebészhez. Linda Cardozo nőgyógyász professzor elmondta, az előzetes eredmények arra utalnak, hogy az állami ellátásban dolgozó orvosokhoz általában funkcionális problémákkal, például fájdalmas közösüléssel fordulnak, a magánorvosokat azonban sokszor tisztán kozmetikai indokokkal keresik fel, ez azonban a kevésbé szabályozott kozmetikai ipar miatt számos kockázatot rejt magában.

Thinkstock
Thinkstock


Szövődmények, kockázatok

Az intim plasztika esetleges szövődményei között szerepel többek között a hegesedés, a fertőzés, a vérzés és idegkárosodás esetén az érzőfunkció csökkenése.

"A privát szektort senki nem ellenőrzi, nincsenek szabályozások és senkiről nem vezetnek nyilvántartást, így azt sem tudhatjuk, hány beavatkozást végeznek, és gyakorlatilag bárki elvégezhet például Amerikában egy tanfolyamot 75 ezer dollárért, hogy utána saját rendelőt nyisson" - mondja Cardozo. "Ha valaki az állami ellátáshoz fordul, először a háziorvoshoz kell mennie, így ő amolyan szűrőfunkciót tölthet be."

Thinkstock
Thinkstock


Drámaian emelkedik a kisajakplasztikai műtétek száma

Az eljárást eredetileg a szeméremajkak kisebbítésére, illetve szimmetrikusabbá tételére találták ki, az ország vezető plasztikai sebészeti szolgáltatója szerint azonban a hozzájuk forduló betegek csak 65 százalékban kérnek szeméremajak-kisebbítést, a többiek feszesítést és más formát szeretnének. Hasonlót tapasztaltak az NHS-nél is: egy 2009-ben, a British Journal of Obstetrics and Gynaecology folyóiratban megjelent tanulmány alapján közel 70 százalékkal nőtt az ilyen jellegű plasztikai műtétek száma az előző évihez képest.

Te fordulnál plasztikai sebészhez?



Testképzavart próbálnak vaginaplasztikával meggyógyítani





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Így lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.htmlÍgy öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlTömegével járnak mellkisebbítő műtétre a cicis férfiakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110207-egyre-nepszerubb-a-mellkisebbito-mutet-ferfiaknak.htmlA lány, akinek mellfellvarrás után eltűnt a mellbimbója/lifenetwork/lifemagazin/20110201-a-lany-akinek-mellfellvarras-utan-eltunt-a-mellbimboja.htmlBelehalt hatodik mellpasztikájába a pornócsillaghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110121-belehalt-hatodik-mellpasztikajaba-a-pornocsillag.htmlPfeiffer-szindróma - amikor a testünk az ellenségünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110310-pfeiffer-szindroma-amikor-a-testunk-az-ellensegunk.htmlMichael Jacksont "kémiailag kasztrálták" gyerekkorábanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110310-michael-jacksont-kemiailag-kasztraltak-gyerekkoraban.htmlMegnézhetitek a Life Magazin műsorvezetőit kövéren!/lifenetwork/lifemagazin/20110308-megnezhetitek-a-life-magazin-musorvezetoit-koveren.htmlEgy gyógyíthatatlan betegség nyomában: Tények és tévhitek a skizofréniárólhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110308-tenyek-es-tevhitek-a-skizofreniarol.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.