Apró változtatások a külsődön, amitől garantáltan szexi leszel

lélek haj test szem változás nőiesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexepilről sokan azt suttogják, hogy adottság és kisugárzás kérdése. Pedig néha elég egy-egy apró változtatás is a külsődön ahhoz, hogy magadra szegezd a tekinteteket.

Thinkstock
Thinkstock

Ha lenne huszonegyedik századi mese, akkor az úgy kezdődne, hogy hol volt, hol nem volt, a királylánynak nem volt hosszú, szőke haja, se kék szeme, termetesebb volt a többieknél, sőt, még a kosármérete is kisebb volt az átlagosnál, mégis szerette és elfogadta önmagát. A valóság azonban azt mutatja, hogy nőként aránytalanul sokat bajlódunk az önelfogadás kérdésével. Amikor a tükörbe nézünk, az előnyös, domborítható tulajdonságaink eltörpülnek a negatív adottságaink mellett, melyekről időnk sincs elfeledkezni, hiszen a környezetünk élces megjegyzései és a média "szebb is lehetnél" duruzsolása állandóan felhívja rájuk a figyelmünket. Így persze nem csoda, hogy a mai nők a "szexinek érzed magad" kérdésre képesek gondolkodás nélkül, azonnal rávágni a nemet. Azt sajnos viszont csak kevesen tudják, hogy a szexi külső titka, nem kizárólag a cici-derék-popsi dimenzióban mozog. Gyakran ugyanis elég egy apróság is ahhoz, hogy szexisek legyünk önmagunk és mások szemében is.

1. Haj

Macerás és időigényes, a szexi külső záloga azonban mégiscsak a hajunk, így garantáltan megéri babrálni vele. Alapszabály, hogy mindig ápolt hajjal indulj útnak, ugyanis a zsíros, rendezetlen, elhanyagolt haj az egész összképet elronthatja. Ha pedig épp ráérős vagy, mindenképp variálj a frizuráddal, hiszen a változatosság gyönyörködteti a férfi szemeket (is): formázd, dúsítsd, copfozd be, vasald ki vagy göndörítsd be.

Thinkstock
Thinkstock

2. Szemek

Ahhoz, hogy növelhesd a szexepiled, nem kell mást tenned, csak - figyelembe véve az adottságaidat - megfelelően hangsúlyoznod a szemeidet. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen egy finom réteg szemhéjpúder, egy kis spirál, némi szemceruza vagy szemhéjtus bevetése még a sietős reggeleken is csak 2 percig tart. Ha bizonytalanul bánsz a színekkel, kérj tanácsot a kozmetikusodtól!

3. Száj

A szexis külsőhöz szép és kívánatos ajkakra van szükség, úgyhogy itt az idő, hogy megbarátkozz a rúzs és szájfény gondolatával. Előzd meg a cserepesedést, balzsamozd rendszeresen az ajkaidat, radírozd őket puhára, és válassz egy trendi, színben hozzád illő rúzst vagy egy élénken csillogós szájfényt a palettáról. Így tutira magadra szegezed majd a tekinteteket.

4. Illat

A szaglás és az illatok alapján történő tájékozódás évezredek óta része a párválasztásunknak, így a megfelelő parfüm használata nagy dobás lehet. Kerüld a tömény, édes illatokat, hiszen ezek a legtöbb szituban inkább tolakodóan hatnak. Választásnál vedd figyelembe az egyéniséged, de ha egy mód van rá, most ne a szolid, légies parfümök közül válogass: legyen a választottad egy új, izgalmas és vagány illat.

Thinkstock
Thinkstock

5. Szoknya

Jó ideje tombol a nadrágláz, de mi azért megsúgjuk: igazán nőies megjelenést a szoknyával érhetsz el. Tévhit, hogy ódivatú, kényelmetlen és hogy csak a színházban lehet benne megjelenni. Válassz lezser anyagú, könnyed színű, elegáns ceruza szoknyát, vagy ha nem vagy kibékülve a vádliddal, egy hosszabb, földig érő fazont. Hidd el, szoknyában még néhány plusz kiló is szexisebben mutat, mint ha farmerba pakolod.

6. Cipő

Tény és való, magas sarkúban vezetni, meetingekre vagy szülői értekezletre rohanni, de még bevásárolni is csak nehezen lehet. Ennek ellenére be kell ismernünk, hogy a magas sarok nemcsak optikailag hosszabbítja meg a lábat, de előretolja a cicit és kidomborítja a popsit is, így nemcsak alakváltozást, de még egy nadrággal kombinálva is ultraszexi látványt eredményez. Vedd a nyakadba a cipőboltokat, és ha elég alapos vagy, biztosan találsz - nem csak a 11 centisek közt - kényelmes, csinos megoldást.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


4 változás a testünkön, amitől totál kiakadunk!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-testunk-valtozasaira-a-lelek-is-reagal.htmlHozd összhangba mind a négy testedet!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-erositsd-az-agyadat-mentalwellness-programmal.htmlTeljes testfelújítás - 54 évesen szabatta át az egész testét!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-plasztikai-mutetek-a-teljes-testen.htmlÍgy érezheted magad végre igazán szexinek!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-igy-erezheted-magad-vegre-igazan-szexinek.htmlMegnézheted magad, milyen lennél plasztikai műtét után!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110208-megnezheted-magad-milyen-lennel-plasztikai-mutet-utan.htmlNem tudsz boldog lenni? Nyerd vissza az önbecsülésedet!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110207-tippek-az-onbecsules-visszanyeresere.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.