fashion week trükk ruha túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új évszak, megújuló ruhatár, első találkozás a friss trendekkel és a rég nem látott próbafülkékkel. Aztán jön az első sokk. Az M-es helyett inkább L-es kell, a régi 38-as számozás után inkább a 40-esre fanyalodunk. Ilyenkor jönnek jól a haseltüntető praktikáik.

Aki feltalálta a próbafülkékben használatos neonokat, gyűlölte a nőket. Ez így igaz, semmi kétség, nem mintha az elektronikát okolhatnánk azért, mert imádunk este 11-kor sósmogyorót falni. Ettől eltekintve kicsit sem fair, hogy már jócskán a bikiniszezon előtt stresszelünk: mit kezdjünk a plusz kilókkal? Mindenek előtt próbáljuk mozgással likvidálni a zsírpárnákat, de míg el nem érjük a kívánt végeredményt, csaljunk, méghozzá az anyagokkal, szabásokkal és a fehérneműkkel!

Thinkstock
Thinkstock

Alapvető alakformálás

Mindamellett, hogy a body iszonyú szexi tud lenni, még a felesleges kilóinkat is elfedheti, feltéve, ha egy masszív anyagból készült darabot választunk. Ha a body nem jöhet szóba, még mindig ott van nekünk a hosszított fazonú trikó vagy a magas derekú bugyi: mindkettővel elfedhetjük a pluszkilókat. Aggodalomra semmi ok, mert bár ezek a fehérneműk elsőre nem tűnnek túl nőbarátnak, viseletük mégis kényelmes és észrevehetetlen. És persze az alakformáló harisnyáról se feledkezzünk meg, melynek viselése némi túlsúly esetén szoknya alá is kötelező.


Triumph

Támaszt, összefog, formál

Igazán jó farmert találni nem könnyű, sőt olykor még azok számára is kínkeserves a vadászat, akik tökéletes alakkal bírnak, hiszen a farmer vagy eláll, vagy túl szoros, vagy túl rövid, esetleg hosszabb a kelleténél. A tökéletes farmer keresését azonban nem érdemes feladni, hiszen legyen egy farmerünk, de az feleljen meg minden kritériumnak: láttasson karcsúbbnak, emelje meg a feneket és formázza is! Azt se felejtsük el, hogy a csípőfazont érdemes mellőzni, viszont a klasszikus magasított derekú változat jöhet bármilyen mennyiségben. Megeshet, hogy az álomfarmer szerelmesei leszünk, így a mi ruhatárunk alapdarabjává is válhat majd az ikonikus vászon.


Levi's Curve ID Classic / H&M

Csalóka vonalak

Ha maradéktalanul meg lehet számolni a hurkáid számát, míg átmetrózol egyik állomásról a másikra, biztosan rossz felsőt választottál. A túl szűkre húzott melltartópánt csak ront a helyzeten, míg végezetül úgy nézünk, mint a szelvényezett kis állatkák: jól elkülöníthető részekre osztjuk saját felsőtestünket. Ez bizony nem a legjobb megoldás! Alapból miért viselnénk cuppanós felsőrészt? Szó sincs arról, hogy lebernyegekbe kellene öltöznünk, inkább csak meg kell tanulnunk csalni a valósággal. Derékra helyezett hangsúly, oké! Feltűnő deréköv, oké! Empire fazon, oké! Karcsúsított megoldás, oké! Ugye, hogy annyira nem bonyolult? Semmi probléma a csípőnkön időző plusz kilókkal mindaddig, míg képesek vagyunk a derekunkat hangsúlyozni.


H&M / Stradivarius

Elterelő hadművelet

Miért intenek mindig a sminkesek az arc több pontjának egyszeri hangsúlyozására? Mert a szemünk "nem szeret" cikázni a részletek között, egy fókuszpontot keres, és csakis arra koncentrál. Egy jó sminknél lehet ez egy vérvörös száj, vagy egy feltűnő füstös szempár, ruháknál pedig a hangsúlyos kiegészítők és a merész színek. Irányítsuk a tekintetet például a dekoltázsra, egy masszív nyaklánccal, ami lehet fém vagy köves berakású, hiszen mindkettő hatalmas trend az idei tavasz-nyári szezonban. Csakúgy, mint a színek, amik minél feltűnőbbek, minél meghökkentőbbek, annál inkább könnyebb szerelembe esni velük.


Zara / Mango

Lehet, hogy növesztettél némi úszógumit, de a lábad még mindig annyira jó, hogy nem lehet nem észrevenni? Felejtsd el a feszkót és húzz egyszínű, semleges felsőrészt, amit párosíts merész pink, égszínkék vagy citromsárga nadrággal. Mit fognak legelőször kiszúrni rajtad? Hát, biztosan nem a felesleges kilóidat!

Így néz ki Vilmos herceg felesége a hétköznapokonhttp://www.life.hu/legytrendi/20110506-katalin-hercegno-bevasarolt-egy-szupermarketben.htmlMutasd a farmered, megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110505-mutasd-a-farmered-megmondom-ki-vagy.htmlKözeleg a strandszezon - Légy trendi a vízben is!http://www.life.hu/legytrendi/20110504-furdoruhak-2011-legy-trendi-a-vizben-is.htmlLakatos Márk átalakít: Sportos fitneszedzőből elegáns dívahttp://www.life.hu/legytrendi/20110503-lakatos-mark-atalakit-5-nagy-amarilla.htmlSzarvasbogár a fejedre - A királyi esküvő legdurvább kalapjaihttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110502-szarvasbogar-a-fejedre-a-kiralyi-eskuvo-legdurvabb-kalapjai.htmlKate Middleton mindenkit levett a lábáról!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110429-kate-middleton-mennyasszonyi-ruhaja.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.