[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Egyetlen cetli, ami megment bármilyen haldokló házasságot - Íme, a titka!

2011.06.18., 23:01|Utolsó módosítás:2011. 06. 22., 11:14|

Közhelynek tűnhet, de néha valóban el kell távolodni a problémáktól, az otthontól és a megszokott mókuskeréktől, hogy átlássuk a problémát, a kapcsolatunkat, és átértékelhessük az életünket. Sőt, néha elég egyetlen cetli is ahhoz, hogy boldogabban éljünk.

11 év után valami megváltozott

Mária és István válni szerettek volna. Nem tudták, kit keressenek fel - egy tanácsadót vagy azonnal az ügyvédjüket -, de egyet biztosan tudtak: nem akarják a problémájukat a nyilvánosság előtt megoldani.
Mária elhidegült Istvántól. 11 év házasság után a beállt a rutin, a mély csend, és kezdett eltávolodni a férfitól. Nem látott kiutat, csak az újrakezdéstől remélt boldogságot, de valahol máshol, valaki mással.

Thinkstock

Hiányzott az életéből az az érzés, amely felébreszti a gyomorban a gombócokat, és az egész testet kellemes bizsergés járja át. Kellett a várakozás és az ismeretlen izgalma. István, nem értette az egészet. Számára úgy tűnt, minden rendben van, csak a munka sok, a fáradtság kéri a jogait. Nem fogta fel, hogy valami elszakadt, nagyon nagy lett a távolság. Meg is lepődött Mária kérésén, hogy váljanak el békésen.

Ügyvéd helyett coach-hoz fordultak

Mária és István végül úgy döntött, coach segítségét kéri. Utóbbi, meghallgatva mindegyiküket külön-külön, végig azt érezte, hogy nincs még minden veszve, még megmenthető a házasság. Mivel a coach nem ad tanácsot és nem vájkál a múltban sem, csak kérdez, Máriát és Istvánt is kérdések elé állította. Máriának a coaching gyakorlathoz használt fabábun kellett megmutatnia, hogy mennyire szeretne boldog lenni. Mennyire szüksége van figyelemre, a szeretetre, és a régen elfelejtett gesztusok újjáélesztésére. Mindezt általánosságban kellett megmutatnia, a férjétől függetlenül. A coach-csal való találkozáson Istvánról ismét egyértelműen kiderült, hogy nyitott a házasság megmentésére, nem akar válni, szereti Máriát, és nem tudja elképzelni az életet nélküle.

Úgy érzed, egyedül nem tudod megoldani a problémáidat? Ne félj segítséget kérni, és változtatni az életeden! Kattints ide, és megtudhatod, hogyan teheted meg mindezt a legegyszerűbben!


Egyetlen cetli, ami mindent megváltoztatott

Mivel a válás gondalatához makacsul ragaszkodott Mária, azt a feladatot kapta a coach-tól, hogy írja le egy papírdarabra, hogy hogyan képzeli el az első hat hónapját István nélkül. Írja le, hogyan kerül sor a vagyonelosztásra, ki mit visz, és ki mivel marad. Azt is le kellett írnia, hogy miből fog élni, hogyan tartja el majd a gyerekeket, hogyan látja el az otthoni teendőit, és hogyan tud egyensúlyt teremteni a munkahely és a magánélet között. A másik feladat: írja le, hogy hogyan oldja meg a helyzetet, ha az egyik gyermeke megbetegedik, és nincs ott István, aki segítene. Figyelembe kellett vennie ugyanis a feladatnál, hogy elképzelhető, hogy István akkor már egy másik párkapcsolatban él, esetleg már nem is lakik ugyanabban a városban. Két hetet kapott a két feladatra.Thinkstock

A két hét eltelte után Mária telefonon jelezte, még nem végzett a feladattal, mert nagyon nehéz, halasztást kér, még egy hetet. Mire eltelt a harmadik hét, Mária megjelent a coach irodájában, és kétségek között beismerte, nem tudja, mitévő legyen, hiszen egyelőre még csak papíron, de több, mint tízéves közös munkát, házasságot, életet kell szétosztania apró darabokra. Persze fenntartja a döntést, hogy a válás a megoldás, ezért kér még egy hét gondolkodási időt. István eközben továbbra is elzárkózott a válás gondolatától. A coach ekkor megkérte Máriát, legközelebb hozza magával a vagyonelosztásról szóló döntését, hogy előbbi segíthessen elkésziteni a már hivatalos jegyzőkönyvet, és aztán megtörténhet az, amit annyira akar: az elválás.

Eltelt két hét, de Mária nem jelent meg, csak egy e-mailt küldött: egyikük sem akar semmilyen jegyzőkönyvet, mert külföldre utaznak. Új kezdetet akarnak, új alapokat akarnak együtt, és az ehhez szükséges lelkierőt együtt fogják összegyűjteni. "Az élet úgy szép, ha rombolás helyett építünk" - írta Mária.

S. Tóth Márta

Legyél sikeres és boldog egyetlen egyszerű trükkel! - Meg fogsz lepődni!http://www.life.hu/lifecoach/20110610-legyel-sikeres-es-boldog-egyetlen-egyszeru-trukkel-a-life.html Így van esélyed a tartós boldogságra!http://www.life.hu/lifecoach/20110404-a-tartos-boldogsag-nem-alom.html Tesztelj! Hogy érzed magad a testedben?http://www.life.hu/lifecoach/20110503-teszt-hogy-erzed-magad-a-testedben.html Pörgesd fel az agyad narancssárgával! A színek gyógyító hatásahttp://www.life.hu/lifecoach/20110502-a-szinek-gyogyito-hatasa.html Nem tudsz boldog lenni? Nyerd vissza az önbecsülésedet!http://www.life.hu/lifecoach/20110207-tippek-az-onbecsules-visszanyeresere.html Masszázs a testnek, megnyugvás a léleknek - A legújabb masszázstrendekhttp://www.life.hu/lifecoach/20110228-a-legujabb-masszazstrendek.html

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés