"Megnéznek az utcán" - Vikinek hasplasztika után feszesebb a hasa, mint valaha

has terhesség plasztika fogyókúra önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépészeti beavatkozással kapcsolatos döntés néha nem születik meg könnyedén. Még akkor sem, ha tulajdonképpen nagyon erős a vágy a szépség, a vonzó forma elérésére. Éveken át akadhat önigazoló magyarázat, hogy miért a várakozás, máskor valóban van ok, ahogy az történt Viki esetében is, aki több mint tíz évet várt arra, hogy a terhesség közben megsérült, kinyúlt hasfala miatt kés alá feküdjön.

"Egészen pontosan 13 évet vártam a műtéttel, de valójában a testsúlyom jelentett akadályt: amíg nem sikerült leadnom a plusz kilókat, addig egyszerűen nem volt értelme komolyan megfontolnom a műtét lehetőségét. Három évvel ezelőtt, 32 éves koromban azonban úgy éreztem, nem várhatok tovább, komoly fogyókúrába kezdtem, és sikerült is leadnom 24 kilót. 163 cm magas vagyok, és 88 kilóról 64 kilóra fogytam le. Ez hatalmas öröm volt, ám a felesleges, kinyúlt bőrrel nem tudtam mit kezdeni. Erre egyszerűen nincs műtét nélküli, jó módszer. Ezen nem segít életmódváltozás, se speciális diéta, és a torna sem szabadít meg a sérült bőrtől."


Viki a hasplasztika előtt és után


Aki nem tudja, milyen érzés hatalmas túlsúllyal létezni, az talán nem érzi át, hogy milyen élmény lehet újra szabadon, karcsún a létezés. Ám Vikinek éppen ez az érzés, hogy újra szép lehet, adott újabb lendületet a műtét bevállalásához.

"Valójában magam miatt kellett a beavatkozás, eltűntek a plusz kilók, ami felszabadulttá tett, de a felesleges bőr ott maradt, ami miatt még mindig takargattam magam, és az önbizalom hiánya sem szűnt meg. Nem éreztem magam egyáltalán vonzónak és szépnek, pedig le voltam fogyva. A másik ok a párom volt, aki soha, egyetlen rossz szóval, hangsúllyal vagy arckifejezéssel nem kritizálta a külsőmet, de szerettem volna neki még jobban tetszeni, hogy teljesebb legyen az életünk mindenféle gátlás nélkül."


Plasztikáztatnád a hasadat, de nem mered? - Kérdezd Vikit tapasztalatairól fórumonkon!




Viki jó néhány plasztikai sebésznél megfordult már, mire végre meglelte az igazit: "Fontosnak tartottam, hogy kellőképp tájékozódjak, mielőtt eldöntöm, hol is fekszem műtőasztalra, de az áraknál sokkal fontosabb volt számomra a sebész személyisége. Azért választottam éppen ezt a plasztikai sebészetet, mert az orvosom, dr. Németh Tamás első pillanatra a szívembe lopta magát. Nincs erre jó kifejezés, vagy ennél jobb megfogalmazás, valóban az első pillanatban hatalmas bizalmat éreztem, tudtam, hogy jó kezekben leszek. Valahogy azt éreztem, hogy nemcsak egy páciens vagyok, de érzi és érti a félelmeimet, és azt is, miért fontos nekem a műtét. Valahogy olyan természetes volt, hogy most és éppen ő fog műteni. A helyén volt az egész.

A műtétre fél évvel ezelőtt került sor, és úgy érzem, tökéletesen sikerült, de nemcsak a felesleges bőrt távolította el a sebészem, hanem a zsírleszívás is megtörtént, ráadásul mivel nemcsak a bőr nyúlt ki, hanem belül is szakadtak szét szövetek, egy mélyebb varrással feszesebbé varrták a teljes hasfalat. Talán soha nem volt ennyire feszes hasam és karcsú derekam."


Gondolkodsz azon, hogyan lehetnél szebb? Belefognál, de tanácstalan vagy? Kérdezd dr. Németh Tamás plasztikai sebész szakértőnket!











Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.