advent fahéj szépségápolás fogyasztó szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél topformában lenni karácsonykor? Akkor vesd be a fahéjat! Több jótékony hatása van, mint gondolnád. Íme a Life.hu szépségtippje adventre.

A karácsonyi időszak elengedhetetlen fűszere a fahéj, ami izgalmassá teszi az ételeket, és kellemes illatúvá a lakást. Emellett segít abban is, hogy a legjobb formádat mutasd az ünnepekkor. Hogy hogyan?
A fahéj közismert afrodiziákum, de azt talán kevesen tudják, hogy ezt kitűnő hangulatjavító hatásának köszönheti. A hangulatjavításban azáltal is segít, hogy csökkenti a véralvadást, és rendszeres fogyasztása esetén - gyulladásgátló hatása révén - a szervezetnek kevesebb energiát kell a betegségek elleni védekezésre fordítania, ezáltal energikusabb marad.

Thinkstock
Thinkstock

Magas fenoltartalma lassítja az öregedést, vérpezsdítő hatása pedig a narancsbőr elleni küzdelemben segít: hatására a narancsbőr kialakulásáért felelős sejtek gyorsabban tudnak távozni a szervezetből. Narancsbőr elleni krémhez keverve fokozza a hatását, melynek eredményeként a bőr sima és ismét rugalmas lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.