[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Mini karácsonyfa jégkrémpálcikából

2012.12.06., 15:40|Utolsó módosítás:2014. 11. 19., 16:13|

Nincs is jobb, mint a meleg, puha szobában elszopogatni egy kis jégkrémet. A hideg édességtől azért sem érdemes ilyenkor megfosztani magad, mert a megmaradt pálcikákból ötletes kis dekorációt készíthetsz. Íme a Life.hu kreatív tippje!

A fa jégkrémpálcikákból mini karácsonyfát készíthetsz, mely a polcon és az ablakban is jól mutat. Összeállítása nagyon egyszerű: kisebb fakockára állíts egy pálcikát, és alaposan ragasztózd be ott, ahol összeér a kocka és a pálcika. Tartsd addig, amíg megköt kissé a ragasztó, majd engedd el, és hagyd teljesen megszáradni. Fesd le sötétzöldre. Ezután jöhetnek a fa "ágai": a pálcikákból vágj először egy kétcentis darabot, majd egy háromcentiset, egy négycentiset és egy ötcentis darabot. Ezeket is fesd le, lehetőség szerint más árnyalatú zölddel, mint amilyet a fa törzséül szolgáló pálcikához használtál - de akár teljesen más színt is választhatsz. Ha megszáradt a festék, ragaszd a legkisebb darabot a törzspálcika tetejére, majd ez alá az eggyel nagyobb darabot, majd a még nagyobbat, és így tovább. Kis helyet hagyj a vízszintes pálcikák között. Az elkészült karácsonyfát tovább díszítheted festékkel és egy vékony ecsettel.

http://somedaycrafts.blogspot.hu

A fa törzsének válassz jó hosszú pálcikát, hogy minél több ág elférjen rajta. Különösen aranyos, bohókás lesz a végeredmény, ha a vízszintes ágak nem annyira vízszintesek.

Tipp: Jégkrémpálcikából készíthetsz még szánkót karácsonyfadísznek, illetve télapó-, hóember-, szarvasfigurákat is.

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés