karácsony advent gesztenye recept pulykamell webszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kis újítás az ünnepi asztalra. Választhatunk kisebb vagy nagyobb pulykamelleket ízlés és létszám szerint. Íme a Life.hu recepttippje!

4x12 dkg pulykamellfilé
10 dkg gomba
6 dkg császárszalonna
4 dkg póréhagyma
10 dkg natúr gesztenyemassza
15 dkg főtt hámozott gesztenye
2 cl konyak
10 dkg aszalt gyümölcsök

frissen őrölt bors
5 dkg méz
2 db tojássárgája
szalmaburgonya:
80 dkg burgonya
0,8 l étolaj a sütéshez

Elkészítés:

Serpenyőben olajat melegítek. Mikor forró, beleszórok póréhagymát, aszalt gyümölcsöt (meggy, barack vagy szilva). Ezeket együtt megpirítom. Megy bele főtt-hámozott gesztenye. Karamellizálódik a gyümölcs, teszek bele ugyanakkorára vágott gombát. Kicsit megsózom. Kerül rá kevés méz is. Miután sok édes van benne, natúr gesztenyemasszával fogom össze. Akár kis reszelt alma is tehető bele. Tojássárgáját is teszek bele, hogy biztosan egybe maradjon. Ez kerül így a húsba tölteléknek.

A hús megformázott pulykaszelet császárszalonnával. Ezt felhajtom és a szalonnával összefogom, betekerem. A serpenyőben kevés olajat melegítek és úgy teszem a pulykát a serpenyőbe, hogy az a rész, ahol vége van a szalonnának, ott süljön először. Fedő alatt takarékon egyszer-kétszer megfordítva készre sütöm.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.