karácsony advent recept webszakács puszedli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A puszedli mindig jó! És most már nem csak a boltból szerezheted be, mert Buday Péter elárulja a házikészítésű puszedli titkát.


szólj hozzá: Mandulás puszedli

Hozzávalók:

5 db tojásfehérje
3 dkg kristálycukor
25 dkg porcukor
15 dkg finomra darált pirított mandula
1 dkg vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:

A tojásfehérjét a kristálycukorral együtt kemény habbá verem. Ezután hozzáadom a darált pirított mandulát, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Óvatosan, egyenletesen elkeverem. Habzsákba töltöm, és sütőpapírra kinyomom. Előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm. Ha akarom, akkor a lapos felénél baracklekvárral kettőt összeragasztok, és édes tokaji borral kínálom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.