Készíts magad adventi naptárat - néhány perc az egész!

papír filc adventi naptár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs izgalmasabb, mint várni a karácsonyt - pláne ha saját készítésű naptár segít visszaszámolni a napokat!

A legegyszerűbb a ruhafogasos módszer
Ha nincs időd vagy kedved bíbelődni papírból vagy filcből készült naptárral, akkor keress pár használaton kívüli ruhafogast. Maradék csomagolópapírok és gyufásdobozok segítségével készíts huszonnégy kis meglepetést, melyeket csipeszekkel, szalagokkal rögzíthetsz a vállfára. Ha időd engedi, magát a fogast is kidekorálhatod. Ha változatosabb látványra vágysz, készíts kisebb-nagyobb csomagokat, és rendezd el őket lazán, szalagokkal díszítve.

Forrás: Thinkstock

Filc a lelke mindennek
Ha akad a ház körül filc, akkor készíts az anyagból aranyos kis mikuláscsizmákat, zsákokat, angyalkákat, melyekbe már csak bele kell csempészni egy-egy bonbont vagy más finomságot. Jóval tartósabb megoldás, mintha papírból készítenéd, s így akár minden évben elővehetitek. Választhatod a hátlapos megoldást is - ez esetben erős kartont vonj be filccel, és erre varrd a zsebeket - , de egy szép karácsonyi hangulatú zsinórra vagy a kandallópárkány fölé aggatva is kifejezetten látványosak a kis filccsizmák, arról nem is beszélve, hogy sokkal több minden fér el bennük, mint a hagyományos adventi naptárakban.

Forrás: Thinkstock

Papírból is lehet
Használt gyufás skatulyák, gurigák, borítékok - gyönyörű naptárt készíthetsz belőlük. Egy erős kartonpapírt használhatsz hátlapnak, de kiválóan megfelel egy parafa tábla is. A legegyszerűbb papírnaptárhoz a borítékokat használd: egy-egy kedves, kisebb meglepetés ezekben is elfér, és csak egy zsinórra kell felfűznöd őket. Az már ugyan munkaigényesebb, ha te magad készítesz kis tasakokat papírból, amit a feldíszített kartonlapra ragaszthatsz, de a látványért ez is megéri. Használhatsz öntapadós matricát, tapétát is, de különböző anyagok, gyöngyök is díszíthetik az alkotást. Különleges és ötletes az is, ha huszonnégy szépen becsomagolt gyufásdobozt ragasztasz össze egy házikóvá vagy szekrénykévé - a legjobb a karácsonyfa alakú, amihez hosszabb oldalára állítva sorakoztasd egymásra a kis dobozokat, a számok pedig kerüljenek a kihúzható részre.

Forrás: Thinkstock
10 perces adventi dísz, ha időhiányban szenvedszhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121212-elegans-es-otletes-adventi-disz-tobozokbol-es-gyertyabol-10-perc.htmlMutatós adventi koszorú házilag - Így készítheted el a legegyszerűbben!http://www.life.hu/anyaskodj/20111130-karacsony-mutatos-adventi-koszoru-hazilag-igy-keszitheted-el.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.