design ajándék Hungarikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha neked is vannak külföldi ismerőseid, akiket stílusos ajándékkal szeretnél meglepni, jó ötlet lehet, ha olyan dolgot választasz nekik, amiről azonnal te és Magyarország jut az eszükbe. Íme, néhány trendi és fiatalos design-ajándéktipp, amik igazi hungarikumnak számítanak.

1. Boldizsár Zsuzsa madárkái
A fiatal porcelántervező iparművész különböző magyar motívumokat adaptál tányérjaira. Gyönyörű, exkluzív ajándék lehet bárkinek a kollekció bármely tagja. Vagy akár az összes.

Forrás: http://boldizsarzsuzsa.hu

2. Folqa Collection
A népi karakterek mindegyike megtestesít egy foglalkozást, egy régiót, és a gyönyörű magyar népi minták valamelyikét. Lényegre törő üzeneteik a modern kor emberét is megtalálják, azzal a speciális humorral, amivel csak a magyar vidéki emberek rendelkeznek.

Forrás: www.folqa.com

3. Toronyi Péter Paprikuma
A Formatervezési és Design Management Díjak különdíjasa, Toronyi Péter paprikaörlője, a Paprikum limitált szériás darabjához elengedhetetlen plusz ajándék a szegedi és a kalocsai paprika, aminek poralakban történő felhasználása szép magyar hagyomány és a világon egyedülálló gasztronómiai szokás.

Forrás: www.toronyipeter.hu

4.Szia! Hungary
A népi motívumokkal díszített, 2014-es határidőnaplók mindenkinek jól jönnek, hasznos ajándékok lehetnek az ünnepekre.

Forrás: http://sziahungary.com

5. Judit Vígvári Design párnák
A magyar népművészeti hagyományokból merített és újragondolt díszpárnák egyedileg kézi szita technikával készülnek.

Forrás: www.juditvigvari.com

6. ChocoMe csokik
Mészáros Gábor különleges táblás csokoládéi mindenkit levesznek a lábukról. A tengeri sós, makadám diós, aranyporral vagy éppen liofílizált, azaz hirtelen fagyasztott gyümölcsökkel díszített édességek nagyszerű ajándékok lehetnek.

Forrás: www.chocome.hu

7. Mácsár Andrea
Ha nincs időd a város utcáit róni a karácsonyi ajándékok után, jó hír, hogy Mácsár Andrea magyar motívumokkal díszített textilékszerei - fülbevalói, medáljai, gyűrűi - webshopon keresztül is megvásárolhatók.

Forrás: http://textilekszer.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.