lakásdísz dekoráció lakberendezés Mikulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell boltba menni a karácsonyi hangulatért: némi kézügyesség, egy jó adag piros anyag, és egy varrógép segítségével profi mikulássapkát és zoknit készíthetsz az egész családnak.

A sapka sem olyan nehéz

Mikulássapkát általában piros filcből szoktunk készíteni, de nagyon szépen mutat bársonyból, vagy akár rövid szőrű műszőrméből is. Akármelyik anyagot is választod, érdemes úgy kezdeni, hogy egy negyven centis félkört kiszabva az íves oldalt ráméretezed az illető fejecskére. Ha pontosan kiszabtad, akkor már csak össze kell varrnod a körcikk két sugároldalát, majd kifordítanod a sapit – ekkor jöhet a fehér szegély és persze a bojt a végére. Ezeket érdemes a sapka anyagával megegyező vagy harmonizáló textilből elkészíteni, de bojtnak megteszi egy régi sapkáról vagy kardigánról származó darab is. Ha szeretsz kötni, akkor piros fonalból is megkötheted a télapósapkát, ami így pontosan illeni fog a pici fejre, és sokszor kényelmesebb viselet, mint egy filcből vagy más vastag anyagból megálmodott műremek.

Forrás: PressLoft

Jó nagy zokni – sok minden beleférjen

Mikuláskor a lelkes és alapos csizmafényesítés mellett nem árt, ha egy textilből készült télapózoknit is felakaszthat a gyerkőc az ablakkilincsre – több minden belefér, mint egy apró cipőbe, és nagyon mutatós. A duplán hajtott filc, gyapjú, nemez vagy plüss anyagra egyszerűen fel kell rajzolnod a csizma sablonját, körbevágnod, majd a tetejét kihagyva összevarrnod. A kifordított, kész csizmát díszítheted a sapkánál használt fehér szegéllyel, különböző díszöltésekkel, de rá is hímezheted a gyerek nevét.

Képek: 133700657 183993921 144880522 135455779

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.