karácsony advent csokoládé bonbonkészítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szeretnél valami frappánsat, amivel a vendégsereget elkápráztathatod, készíts bonbonokat: van olyan finom, mint a bolti!

Mielőtt azt gondolnád, hogy a házi bonbongyártás bonyolult művelet, megnyugtathatunk, hogy csupán a megfelelő formára – lehet régi bolti bonbonos csomagolás, vagy jégkockatartó is, de boltban kapni bonbonformát – lesz szükséged, és persze csokoládéra, és más finomságokra. A létező legegyszerűbb recept szerint csupán fel kell olvasztanod két tábla jó minőségű csokit, majd ezzel félig kibélelni a bonbonformákat. Miután a hűtőben megszilárdultak, töltsd meg őket mogyorókrémmel, alkoholos meggyel vagy marcipánnal – a lehetőségek száma szinte végtelen – majd újabb hűtést követően takard be őket ismét olvasztott csokival.

Forrás: Thinkstock

A két táblányi csokit haladó háziasszonyok egy tojássárgájával, és vajjal is feldobhatják, itt a félig megszilárdult masszából formálhattok golyókat, amiket később kakaóporban meghempergettek. Ehhez az alaprecepthez szintén hozzákeverhetsz valamilyen likőrt, marcipánt, lekvárt, gyümölcsöket, mandulát, diót, vagy mogyorót. A kész műveket csomagold egyesével szép papírba, és halmozd egy karácsonyi díszítésű dobozba – ha kitartana pár napnál tovább, érdemes a hűtőben tárolnod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.