karácsony tárolás sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mézeskalács vagy az aprósütemények néhány hetes pihenés után érik el igazi puhaságukat és finom ízüket, így már most szerezz be néhány karácsonyi sütitartó dobozt: egyszerűen és dekoratívan tárolhatod bennük a finomságokat.

Az utóbbi években egyre inkább megbarátkozunk a fémdobozok használatával: a jól záródó dobozok nemcsak a fénytől és a levegőtől óvják meg a sütiket, de nagyon szépek is, így akár asztaldíszként is funkcionálhatnak. Még a megfelelő dobozok használatával is van azonban néhány trükk, amit nem árt bevetni: a különböző fajtájú sütiket például érdemes külön dobozokban tárolni, hogy ne vegyék át egymás ízét, és ne törjön össze egyik sem. A doboz aljára mindenképp tegyél méretre vágott sütőpapírt, sőt, vajas, lekváros sütik esetén még a rétegek közé is kerülhet belőle. Fontos szabály, hogy csak teljesen kihűlt süteményt dobozolj be, és még ezután is tárold hűvös helyen a felhasználásig. Ami már egyáltalán nem fért a dobozba, és megenni sem tudjátok, le is fagyaszthatod karácsonyig, csak fogyasztás előtt hagyd egy napig szobahőmérsékleten felengedni.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.