Izgalmas karácsonyi ital az egész családnak

ital karácsony advent koktél ünnep alkohol gyerekbarát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a sok sütemény mellett néha megszomjaznál, vagy a karácsonyi vacsorát szeretnéd feldobni valamivel, készíts különleges karácsonyi koktélt – ezt a két változatot a gyerekek is megihatják!

Ha koktél, akkor alkohol – gondolják sokan, pedig izgalmas karácsonyi innivalókat teljesen gyerekbiztosan is elkészíthetsz. Ananászléből, és gyömbéres üdítőből például kiváló italt keverhetsz össze, amit felnőttek megbolondíthatnak egy löttyintésnyi alkohollal: 12 cl ananászlét keverj össze 1 cl limelével, 6 cl gyömbéres üdítővel és 1,5 cl epersziruppal: látványos és finom ital lesz a végeredmény, főleg limeszeletekkel díszítve.

Forrás: Thinkstock

Ha színben is a karácsonyt idéznéd, akkor jöhet egy kis körtés-áfonyás koktél: egy kevés friss citromlére lesz szükséged, őrölt fahéjra, 10 cl áfonyalére, és háromszor ennyi körtelére. Az egészet mixelés után tálald whiskys vagy martinis pohárba, díszítsd fahéjrúddal, áfonyával, vagy a gyerekek örömére a pohárba tuszkolt citrom- és limekarikákkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.