Galambos Dorina rum blog marcipán főzés bejgli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF egy gasztroblog, amely olyan ételek receptjeit újítja föl, melyeket már nagymamáink is készítettek, és Unokáink is Főzni Fogják - innen a nevük. A Life.hu oldalán ezentúl rendszeresen találkozhattok Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi videós blogbejegyzéseivel és csodás receptjeivel.

Karácsony tiszteletére különleges, rumos-marcipános bejglit készítettek, ami talán még a kedves nagymami bejglijét is leveri. Dorina azt is elárulta, hogy Pély Barna többek között azért vette feleségül, mert istenien főz.

Erdélyi Mónika adventi tippje december 11-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Karácsonyi klasszikus - a karamell
"A ragacsos édességet egy véletlennek köszönhetjük: egyszer óvatlanul túl sokáig pirították a cukrot, és a folyadék közben óhatatlanul megbarnult. A karamell szó eredete a Larousse gasztronómiai lexikon szerint a latin Cannamella szóra vezethető vissza, melynek jelentése cukorsüveg. Egyes források szerint az édességként fogyasztott karamell története egészen az 1650-es évek Amerikájáig nyúlik vissza. Európában először a 17. század végén, Franciaországban alkalmazták praliné készítésére. Tejszínnel házasítva a masszából krémes ízű bonbonokat készíthetünk. Ha egy kicsit több tejszínt vagy tejet használunk, folyékony marad a karamell, így desszertek mellé szervírozhatjuk öntetként. Ha a karamellhez kevés vizet adunk tej helyett, aromás szirupot kapunk, amit kávéhoz, teához adhatunk. A híres créme brulée (vaníliakrém) szintén ropogós karamellréteggel a tetején készül, amit olyan élvezettel lehet kiskanállal összetörni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.