szépségápolás lábápolás szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába a vastag zokni, ami jótékonyan eltakarja a kiszáradt bőrt, karácsonyra nem árt sima, puha lábakkal várni a Jézuskát: ebben segítünk most néhány ötlettel.

A téli időszakban a fűtés és a kinti hideg miatt a bőröd szárazabb lehet, mint valaha, és ez a lábfejeiden, talpaidon is meglátszik. Erre már nem elég a napi egyszeri testápolózás: rendszeres hidratálásra van szükség ahhoz, hogy a karácsonyi ünnepek alatt hordott nejlonzokni vagy harisnya szép lábakat sejtessen - no meg hogy ne szakadjon ki.

Forrás: Thinkstock

Hetente kétszer lefekvés előtt érdemes ecetes vízbe áztatni a lábaidat, alaposan átradírozni tengeri sóval, majd jöhet a bőrkeményedések és a megvastagodott, kirepedezett bőr eltávolítása. Ha nem izzadós a lábad, viszont viszketősre száradt, az ecetes lábfürdőhöz keverhetsz egy kevés bázisolajat is, mely már áztatás közben is hidratál.

Miután megszabadultál a felesleges bőrtől, keress egy használaton kívüli, kényelmes pamutzoknit, kend be jó vastagon a lábad sheavajjal, mandulaolajjal vagy kókuszvajjal - ami épp akad otthon -, és vedd rá a zoknit. Másnap reggelre rá sem ismersz majd a lábaidra. Ha bőrproblémákkal küzdesz, ehhez az esti kezeléshez keverj az ápoló olajhoz pár csepp teafaolajat, ami fertőtlenít és szagtalanít is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.