sztárszerző mákos beigli Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu szerkesztősége arra számított, hogy sztárszerzőnk, Müller Péter nosztalgikus, szép cikket ír nektek a bejgliről. Hát nem! Inkább abban segít, hogy elengedjük, ha már nem leljük benne örömünket.

A bejgli olyan, mint a szép nő: nem szabad megöregednie. Ez minden süteményre igaz, de a bejglire főképp, ugyanis a többi süteményt, tortát, krémest nem szoktuk őrizni, de a bejglit igen. Karácsony után még hetek múlva is rágcsálnunk kell az elszáradt, elfonnyadt vén bejgliszeleteket.

Forrás: Thinkstock

Nagy csapás ez, mert a tésztája elveszti puhaságát, tölteléke a nedvességét, s mi mégis kénytelenek vagyunk eszegetni a szebb napokat látott süteményt.

A bejgli nagyon finom frissen - valaha a dióst, ma már a mákost szeretem, főleg, ha sok mazsola van benne -, de hamar elhervad, elveszti nőiségét. Ilyenkor már nem szabadna kínálni s enni belőle, mert olyan szegény, mint az elmúlt szerelem.

Amikor meglátom, azt kérdem magamtól:
- Mit ettem én valaha ezen?

Erdélyi Mónika adventi tippje december 19-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Dobjuk fel a kávénkat!
"Télen nemcsak forró teával melegíthetjük fel magunkat, de a kávénknak is ünnepi aromát kölcsönözhetünk a következő különleges recepttel: reszeljük le egy narancs héját és facsarjuk ki a levét. Három evőkanál barna cukorból készítsünk karamellt, majd öntsük fel a narancslével és dobjunk bele pár darab szegfűszeget. A keveréket főzzük pár percig, amíg a karamell visszaolvad, majd adjunk hozzá 3 dl erős feketekávét és 3 cl narancslikőrt. Töltsük poharakba, a tetejét díszítsük csokoládéforgáccsal vagy reszelt narancshéjjal."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.