karácsony advent külföld recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a magyar finomságok miatt sem kell szégyenkeznünk, idén kipróbálhatsz finomságokat más országok kínálatából is. A franciák karácsonykor szinte minden alkalommal elkészítik a buche de noelt, amit magyarul fatörzsként ismerünk.
Forrás: Thinkstock

A sütemény alapját egy rummal ízesített piskóta képezi, melyet finom vajas-kakaós-narancshéjas krémmel töltenek meg, majd tekernek fel. A piskótához 6 evőkanál cukrot keverj ki hat tojás sárgájával, egy csipetnyi szódabikarbónával, majd keverj hozzá 3 evőkanál kakaót, 6 evőkanálnyi rétesliszttel. Ekkor óvatosan forgasd a tésztához a hat fehérjéből készült tojáshabot, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az ujjnyi vastag tésztát tíz perc alatt süsd meg, locsold meg 3 evőkanálnyi rummal, majd egy konyharuha segítségével csavard fel és hagyd kihűlni. Addig készítsd el a krémet: 15 dkg cukrot keverj össze 3 tojással, 3 evőkanál kakaóval, jó adag reszelt narancshéjjal, és gőz fölött kevergesd addig, míg besűrűsödik. Ha langyos, keverj bele 20 dkg vajat, és a kész krém felét kend a szétnyitott piskótatekercsbe. A krém másik felével kívülről vond be a sütit, egy villa segítségével rovátkold be, és tedd a hűtőbe szeletelés előtt legalább 6-8 órára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.