Olcsón és egyszerűen! 5 csináldmagad-tipp, amivel hangulatossá varázsolhatod a babaszobát

Forrás: Thinkstock -
egyszerű babaszoba baba olcsó filléres csináld magad dekoráció lakberendezés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor az egyszerű és könnyen kivitelezhető dolgok a legjobbak. Így van ez a babaszoba dekorálásánál is. Tedd most félre a katalógusokat és a lakberendezési boltok drága ajánlatait! Már néhány papírral, egy ecsettel, és persze egy kis kézügyességgel fantasztikus díszeket készíthetsz, amelyekkel hangulatossá varázsolhatod a kisbabád szobáját.
Forrás: Thinkstock

A boldogság kék madara

Vegyél néhány színes papírt. Jó, ha van köztük kék is, hogy a szimbolikus kék madár is elkészülhessen belőle. Tapasztalatom szerint minden családnak akad régről egy origamikönyve, ha azonban mégsem találsz, csak keress rá az interneten, hogyan kell darumadarat hajtogatni. Ne félj, egyáltalán nem nehéz, az eredmény mégis látványos lesz. Két-három damilt húzz ki a szobában, mondjuk az állólámpától a faliképig, onnan pedig a szekrényig – ahogy kijön a lépés. Arra figyelj, hogy rálógatva a madarakat, azok ne legyenek túl alacsonyan. A madarakat is damilra rögzítsd, néhányat hosszabbra, néhányat rövidebbre hagyva. A láthatatlan damillal olyan lesz, mintha a madarak valóban repülnének a szobában. Minimum 15-20 darumadár kell az igazi látványért, amit egy-két óra alatt el is tudsz készíteni.

Forrás: deavita.com

Virágom, virágom

Ha bejön az origamitechnika, keress egy egyszerű virághajtogatást. Ha megvannak a kis virágaid, egy ecsettel rajzolj faágszerű mintázatot a falra, majd ragasztgasd rá szépen egyenletesen elosztva a kis virágokat. Ha csak egy kisebb szabad falfelületed van, fess néhány cirádásabb virágszárat levelekkel – az is jól fog mutatni!

Erdők, mezők, állatok

Természetesen teljesen készre gyártott falmatricákat is lehet kapni, de ha időd engedi, bátran formázd meg te magad, amit elképzeltél. Hobbiboltokban méretre lehet kérni a színes tapadó matricát, így már csak néhány sablont kell elkészítened. Ha valamilyen újságban látsz megfelelő mintát, zsírpapírra át is tudod rajzolni, ha az interneten találsz megfelelőt, csak nyomtasd ki, vágd körbe, és kész is a sablon. Egy fa, rajta bagollyal, alatta a fűben sünivel, csigával vagy katicával, körülötte pillangókkal igazán barátságos látvány egy babaszobában. Mostanában már világítós verzióban is lehet kapni a matricát, így néhány állatot elkészíthetsz ilyen alapanyagból is.

Forrás: oaktreelife.com

Tipp a sablonkészítéshez

Ezt a fázist nem érdemes elkapkodni, mert ha ez jól sikerül, akkor már gyorsan elkészítheted a falmatricát, ráadásul az eredmény is tökéletes lesz. A sablonnál arra kell figyelni, hogy az állatokat részletekben kell megrajzolni és kivágni. Például a pillangónak külön a testét, a szárnyait és rá a díszeket – így vághatod majd ki mindegyiket más-más színből. A bagolynak is vedd külön a testét, a szárnyait, a szemeit és a csőrét.

Életre kelt mesék

Igazi mesevilágot varázsolhatsz a pici szobájába, ha megvan még a régi, családi diavetítő. (Manapság egyébként reneszánszát éli, és újra kapható a játékboltokban.) Tegyél bele egy szép mesét, válassz ki egy képet, ami jól mutatna a falon, majd vetítsd ki rá. Nincs más tennivalód: rajzold át a falra a képet, és színezd ki festékkel.

Függő álmok

A baba ágya fölé vagy a lámpára is készíthetsz függő díszt. Ehhez csak néhány színes filcanyagot kell beszerezned rövidáruüzletben vagy hobbiboltban. Sablont ehhez is érdemes készíteni, de az olyan egyszerűbb dolgokat, mint a felhő, szabad kézzel is megrajzolhatod. A sablon alapján vágj ki két ugyanolyan formát, majd kezdd el összevarrni őket apró öltésekkel. Amikor már majdnem a végére értél, egy kevés vattával tömd ki a kis formákat. Bagoly, felhő, pillangó, virág – bármit készíthetsz. A bagoly szemét, pocakját és csőrét vagy a kis színes díszeket a pillangóra ragasztóval is ráillesztheted az alapra. Az ágy fölött lógó apróságoknál mindenképpen figyelj arra, hogy a baba alulról látja őket, tehát érdemes úgy felfüggeszteni, hogy ne mindennek az élét lássa, hanem a szép formákat és színeket. Két keresztben összekötött hurkapálcikára akaszthatod fel őket.

Forrás: chron.com
„Nem érdekelt, hogy elhízom” – Polgár Kriszta bensőséges gondolatai várandósságárólhttp://www.life.hu/babavaro/20150909-polgar-kriszta-bensoseges-gondolatai-varandossagarol-video.htmlAz egykori szépségkirálynő alig 26 évesen adott életet első gyermekének, mára pedig két gyönyörű csemete szépséges anyukája. A Life.hu riporterének intim titkokat mesélt el várandósságáról.Babaváró--Pelenkás horoszkóp – a babáknak van önálló gondolatuk?http://www.life.hu/babavaro/20150904-pelenkas-horoszkop-a-babaknak-van-onallo-gondolatuk.htmlAttól, hogy kicsi és látszólag teljesen kiszolgáltatott, még lehet önálló gondolata, érzelme, és napról napra formálódik a véleménye a világról, rólad. Apáról és anyáról. Nincs két egyforma baba, ahogy nincs két egyforma felnőtt sem. Ám az biztos, hogy alapvető jellegzetességeiket a horoszkópjuk nagyon is meghatározza.BabaváróThinkstockPraktikus és dekoratív – szuper megoldások a babaszobábanhttp://www.life.hu/babavaro/20150901-praktikus-es-dekorativ-babaszoba-dekoracio-otletek.htmlEgy anya jól tudja, hogy a babaszoba megtervezésénél a legfontosabb a praktikum. Emellett az is meghatározó szempont, hogy hangulatos teret alakítsunk ki a születendő babának – a legideálisabb pedig, ha ezt a két sajátosságot ötvözni tudjuk. Erre mutatunk most néhány tippet!Babaváró--10+1 meglepő tény a terhességről, amit még biztosan nem tudtálhttp://www.life.hu/babavaro/20150831-a-terhesseggel-kapcsolatos-tenyek-erdekessege.htmlA várandósság kilenc hónapja varázslatos korszak, hiszen egy új élet fejlődik ki a kismama pocakjában. Ezzel együtt rengeteg furcsaság történik az anyával és a babával is ebben az időszakban, amikről talán még nem is hallottál.BabaváróThinkstockElég jó anya leszek?http://www.life.hu/babavaro/20150804-eleg-jo-anya-leszek-szody-judit-pszichologus-valaszol.htmlA terhes nők élete csupa öröm, boldogság, rózsaszín (esetleg világoskék) köd, és a világon semmi gondjuk nincsen, hiszen életük legszebb napjára készülnek. Legalábbis azok, akiket nem gyötör szorongás várandósságuk alatt.BabaváróThinkstock"Martin nagy valószínűséggel Down-kóros lesz" - hidegzuhany Völgyesi Gabi terhessége alatthttp://www.life.hu/babavaro/20150408-volgyesi-gabriella-a-unique-egyuttes-enekesnoje-mesel-ket-gyermekenek-a-szuleteserol.htmlVölgyesi Gabi és párja tudatosan készült mindkét terhességére, de a várandósságok kilenc hónapja nem telt zökkenőmentesen. Az idősebbik gyerkőc, Martin születését egy baljós vizsgálati eredmény árnyékolta be.Babaváró--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.