Meghalt a pornópápa, Cicciolina felfedezője

halál pornó Olaszország Éva Henger pornófilm börtön Riccardo Schicchi Cicciolina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap késő délután egy római kórházban meghalt az olasz pornópápa, a  magyar pornódívák, Cicciolina és Éva Henger felfedezője, Cicciolina élettársa és Éva korábbi férje. A férfi már napok óta feküdt a kórházban, ahová cukorbetegsége miatt szállították.

A korábban fotósként, majd rádiósként dolgozó Riccardo Cicciolinának köszönheti karrierjét, akivel 1979-ben "Cicciolina szerelmem" címmel megrendezte az első olasz szoftpornófilmet. A főszereplő a magyar Staller Ilona volt, aki ezzel a filmmel debütált a pornóiparban Cicciolina néven. Ő és Schicchi 15 évig élettársak voltak, 1983-ban együtt alapították meg a Diva Futura nevű, erotikus modelleket futtató ügynökséget. A pornódíva múlt héten egy budapesti szexmúzeum megnyitóján Oscar-díjas magyar pornószínésznők társaságában mutatkozott.

Northfoto
Northfoto

Riccardo Schicchi és Eva Henger 2001-ben

A pornócsászár később ismét egy magyar nő mellett találta meg a boldogságot, beleszeretett a nála húsz évvel fiatalabb, pincehelyi születésű Henger Évába, akit feleségül is vett és két közös gyermekük született. Éva karrierje 1990-ben kezdődött, amikor 17 évesen megnyerte a Miss Teen Hungaryt, majd 18 évesen Olaszországba költözött és hozzáment Schicchihez. Éva az olasz televízióban, a RAI Unón nagysikerű talkshow-t vezetett, amelynek legnézettebb adásai több mint hatmillió embert ültettek a tévé elé. Az olasz közszolgálati csatorna azonban azonnali hatállyal levetette műsoráról a show-t, amikor vádat emeltek ellene prostitúciót elősegítő szervezett bűnözés vádjával.

Rómában 2005-ben a házaspár mindkét tagját börtönre ítélték prostituáltak futtatása miatt, Évára az ügyész 4,5, míg párjára 6 év börtönt kért. A bíróság megállapította, hogy a bűnszövetkezet fő szervezője és futtatója a Henger-Schicchi páros volt, akik a Diva Futura nevű lokálban és több más intézményben, sztriptízbárokban és pornóműsorokban prostituáltakat, többnyire magyar lányokat dolgoztattak, akiket Éva szervezett be. A bírósági eljárás már 1997-ben elkezdődött a Diva Futura cég ellen, amelynek kezdetben munkatársa volt Staller Ilona (Cicciolina) is.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.