lövöldözés rendőrség S. Ábel Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrökkel lövetné le magát S. Ábel, ha szerinte igazságtalanul ítélik el - legalábbis korábban többször is ezt mondta a szüleinek. Pénteken, a lövöldözés éjszakáján mégsem várta meg a rendőröket.

A korábban 22 ember kiirtását tervező, majd egy gyorsétteremben a plafonba lövő fiú édesapja a Blikknek elárulta, még az is megfordult a fia fejében, hogy ha jogerősen - és szerinte igazságtalanul - elítélik, lelöveti magát a rendőrökkel.

Forrás: MTI/Földi Imre
Forrás: MTI/Földi Imre

S. Ábel a vádlottak padján még 2011-ben

Az egyik szemtanú Indexnek írt mondatai nem ezt támasztják alá: szerinte Ábel élvezte a helyzetet és kinézték volna belőle, hogy emberre is lő. A rendőröket sem várta meg - amit megtett volna, ha tényleg le akarta volna lövetni magát -, és a fegyvere sincs meg, egyelőre csak ügyvédjének árulta el, hova rejtette.

Bár Ábelt korábbi ügye kapcsán beszámíthatónak nyilvánították, a mostani lövöldözés után mégis átszállították a mentálisan zavart fogvatartottak számára fenntartott Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyító Intézetbe.

Előzetes letartóztatásban a lövöldöző S. Ábelhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130818-elozetes-letartoztatasban-a-lovoldozo-s-abel.htmlNagymamája halála miatt borult ki a lövöldöző S. Ábel?http://www.life.hu/legykepben/20130817-s-abel-talan-nagymamaja-halala-miatt-lovoldozott-a-gyorsetteremben-es.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.