gazdagság vagyon Forbes magazin Bill Gates leggazdagabb emberek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A huszadik egymást követő évben vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját Bill Gates. Vagyonát hetvenkét milliárd dollárra becsülik.

A Forbes magazin listájának második helyén szerepel Warren Buffett, a Berkshire Hathaway befektetési cég vezetője, akinek 58,5 milliárd dollárja van. A harmadik leggazdagabb amerikai Larry Ellison, az Oracle társalapítója, 41 milliárd dollárral. Az első három helyezett sorrendjében nincs változás az előző évhez képest - írja az MTI.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bill Gates

Az üzleti magazin szerint a listán szereplő 400 személy - a 400 leggazdagabb amerikai - összesített vagyona 2 billió dollárt tesz ki, míg egy évvel korábban még "csak" 1,7 billió dollár volt. A listán lévők összesített vagyona még soha nem volt olyan magas, mint idén. A lajstromba vettek közül 314 embernek gyarapodott a vagyona ebben az évben, 30 embernek csökkent. Az átlag vagyoni érték fejenként 5 milliárd dollárra nőtt, 2012-ben még 4,2 milliárd dollár volt. Érdekesség, hogy a 2008-as pénzügyi válság óta a leggazdagabbak vagyona töretlenül növekszik.

Barátkozz többet és gazdagabb leszel!http://www.life.hu/anyaskodj/20130805-lifenight-baratkozz-es-gazdagabb-leszel-a-barati-kapcsolatok-segitik.htmlŐk a leggazdagabb sportolónőkhttp://www.life.hu/szorakozz/20130814-a-forbes-osszeallitotta-a-leggazdagabb-noi-sportolok-2013as-listajat.htmlMeggazdagodott a híres erotikus regény írójahttp://www.life.hu/szorakozz/20130813-el-james-a-szurke-otven-arnyalatanak-szerzoje-a-vilag-legjobban.htmlGazdagok és híresek - Arisztokraták nyomábanhttp://www.life.hu/szorakozz/20130506-grace-kelly-es-iii-rainier-herceg-kate-middleton-es-vilmos.htmlEgy mondat tett gazdaggá egy nőthttp://www.life.hu/szorakozz/20130426-egy-no-nyilatkozott-a-tevenek-megzenesitettek-egy-mondatat-es-hires.htmlÍme a világ leggazdagabb graffitiművészehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130416-hello-mango-blog-david-choe-a-vilag-leggazdagabb-es-legmenobb.htmlHíres nők, akik dúsgazdag pasikat szeretnekhttp://www.life.hu/szeress/20130412-multimilliomos-pasikba-szeretett-bele-szamos-hiresseg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.