Budapesti Corvinus Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem Szegedi Tudományegyetem rangsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett a HVG felsőoktatási rangsorának élén, a karok versenyében a bölcsészettudományi, orvostudományi és gazdasági karok vezetnek. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem - a hallgatók teljesítménye és az oktatói kiválóság alapján ezek a felsőoktatási intézmények vezetik a HVG 2014-es egyetemi-főiskolai rangsorát.

ELTE Forrás: Origo

Az intézményi rangsor összeállításakor figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a nappali tagozatos képzésekre felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával rendelkező felvettek számát, a középiskolai versenyeken helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, valamint az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát.

Az ELTE eredménye nem okozott meglepetést, az összesített kari rangsort ugyanis évek óta az intézmény bölcsészkara vezeti, a Budapesti Corvinus Egyetem azonban öt helyet lépett előre egy év alatt. Tavaly a hetedik helyet szerezte meg, az idén azonban a hallgatói és az oktatói teljesítmény terén is javított. Az első tíz helyezettet itt nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.