Születés advent lila koszorú Szent István-bazilika Jézus gyertya templom rózsaszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún, kezdődik a karácsonyi visszaszámlálás.

Vasárnap kezdődik az advent, a templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják.

Forrás: thinkstock

A Jézus születésének ünnepére való várakozást a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek mellett a kifejezetten csak erre az időre jellemző katolikus szertartások és szokások is segítik. A három lila és egy rózsaszín gyertyával feldíszített adventi koszorú hagyománya a közös karácsonyvárást jelenti. A gyertyák színei szimbolikus jelentőséggel is bírnak: a lila a bűnbánatra, a rózsaszín az örömre utal. Az adventi időszakban a templomi oltárokat nem díszítik virággal, az orgona csak az énekek kíséretére szorítkozik, a miséző pap violaszínű miseruhát ölt - írja az MTI.

Erőss Zsolt lehet az év hegy- és sziklamászójahttp://www.life.hu/legykepben/20131129-eross-zsolt-kancsendzonga-expedicio-soran-elhunyt-hegymaszonk-is-eselyes-az-ev-hegy-es.htmlGáspárék sajátos munkamegosztásban élnekhttp://www.life.hu/legykepben/20131127-gyozike-mulatott-bea-asszony-tortakat-sutott.htmlHálaadás Jóbarátok-módra - a legviccesebb jelenetekhttp://www.life.hu/legykepben/20131129-friends-giving-a-legendas-jobaratok-cimu-sorozat-legviccesebb-halaadas-napi-jelenetei.htmlVilágsztárok segítenek a tájfun áldozatainakhttp://www.life.hu/legykepben/20131128-vilagsztarok-segitenek-a-tajfun-aldozatainak-a-songs-for-the-philippines-cimu-albummal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.