Befagyott a Niagara egy része – csodálatos fotó

Forrás: MTI -
jég Niagara-vízesés hideg Egyesült Államok fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Acudar hidegben befagyott a Niagara vízesés az Egyesült Államok felőli oldalon. A ritka látványosság csak úgy vonzza a vállalkozó szellemű látogatókat.

Jég és hó borítja a Niagarát - a kisebb ágak esetében a víz megfagy zuhanás közben, mielőtt elérné a medret. Hasonló jelenség csak ritkán fordult elő az elmúlt évszázadban. A feljegyzések szerint 1848-ban az egész vízesés megdermedt, mert a Niagara-folyón feljebb jégtorlaszok alakultak ki, és a lecsökkent vízhozam már nem birkózott meg a hideggel – írja az MTI.

Niagara Forrás: MTI

A sarkvidéki légáramlat hőmérséklete kedden érte el a mélypontot, amikor a közeli Torontóban majdnem mínusz negyven fokig süllyedt a higanyszál. Az ítéletidő 240 millió embert érintett az Egyesült Államokban és Kanadában. A hét végére viszont a megszokottnál melegebb időt jósolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.