A Dal: "Amíg ilyen a zsűri, addig ne várj mást!"

Forrás: MTVA/Galos M. Samu -
MTVA Facebook zsűri A Dal Kállay-Saunders András Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán sosem pörög jobban a Facebook, mint a tehetségkutatók és "szavazásos műsorok" idején. A nézők ma már nem elégednek meg a passzív, tévé előtti befogadás élményével, hanem a közösségi oldalon is szeretnek hangot adni a véleményüknek. Nos, A Dal középdöntője kapcsán is így történt. 

Nagy esélyesek kiestek és nagy meglepetések is továbbjutottak az Eurovíziós Fesztivál hazai válogatóján, A Dalon. Ami már biztos, Király Viktor, Bogi, a New Level Empire, a Depresszió, Kállay-Saunders András, Pál Dénes, HoneyBeast és a Fool Moon között dől el, ki mérettetheti meg magát Koppenhágában. Bár A Dal című műsor kapcsán nem volt akkora forrongás a Facebookon, mint a TV2 A Nagy Duettjének fellépői miatt, de azért itt is megfogalmaztátok véleményeteket.

Forrás: MTVA/Galos M. Samu

Az egyik továbbjutó, Bogi sokak szívébe belopta magát. "Hajrá, Bogi! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de annyira bennem maradt ez a szám, hogy mindig ezt dúdolom. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így, pont elég a nyeréshez" - írja egy kommentelő, de nagyon sokan szurkolnak a New Level Empire-nek és a HoneyBeastnek is.

Hernádi Judit lányának, Tarján Zsófinak a zenekara "alteros hangzású", magyar nyelvű dalával a várakozásokkal ellentétben nem csupán egy szűk réteget szólított meg. "Honey a nyerő! Magyarul, őszintén, szépen!" - méltatta egy néző A legnagyobb hős című dalt, amit mi is nagyon szeretünk.

Persze a nyolc továbbjutó kilétével most sem volt mindenki elégedett. Gigi és Oláh Ibolya kiesése sokakat meglepett, mások Gájer Bálintot és Király Lindát is szívesen látták volna a döntőben. "A jó előadók mind kiperegtek, mint ahogy az előző adásban is. Király Linda volt az egész műsorban a legjobb! Szégyen gyalázat, hogy nem ment tovább!" - vélekedett az amerikai-magyar lány egy rajongója. "Gájer Bálint előadása volt a legtartalmasabb, mégsem vitte tovább a közönség, mert nem tudják, hogy mi a jó. Elég szomorú, hogy az embereknek az jön be, aminek se szövege, se dallama nincs, az ilyen fülbemászó dalok meg kiesnek" - olvashattuk.

"Tudod, ez így megy. Amíg ilyen a zsűri, addig ne várj mást. A tavalyi dalfesztivál is szégyen-gyalázat volt. Dénes fog kijutni, előre megmondom, de tavaly is majdnem, hogy biztos voltam ebben, mégis csak egy hulladék ment tovább, akinek nincs hangja, és semmije. Tehetségtelen senki. Kommentátornak még elmegy. A zsűriben, aláírom, Magdinak páratlan a hangja, de szemét. Nem kicsit, nagyon. Csiszár Jenő jófej, de a véleménye a pontokkal nem egyezik. Igazságtalannak tartom részben. Kovács Katit csak dicsérni lehet, de ma szemétkedett a pontokkal. Rákai Philipről pedig inkább no comment, megvan róla úgy összességében a véleményem! Szemét.. Kati Dénesnek 8 pontott adott! Komoly? 8? Hol járt ez ma?? Na mindegy! A zsűri összeállítása rosszabb már nem is lehetne, de jobb, mint tavaly! A mai műsorban Linda, Gigi, Dénes ért valamit. A többi meg egy nagy kalap ...! Az ország a béka hátsófertája alatt van.. ennyi! Ez tavaly is látszott a fesztiválon! Szégyen volt... Alex helyett sült le a képemről a bőr... ilyen dalt... akkor én is mehettem volna, talán még jobb dallal, eredménnyel indultam volna" - okoskodott zsűrigyalázó posztjában egy néző.

Különös egybeesés, hogy ByeAlex már január 11-én közzétette szubjektív nyolcas listáját, amely névről névre megegyezik a döntősökkel. Micsoda véletlen!

Ti kinek szurkoltok a döntőben?

Ki nyerje meg A Dal-t?



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.