A-Dance – itt a legújabb testformáló őrület!

A-Dance Nagy Adri testedzés jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A forradalmian új mozgásforma hódít hazánkban. Az egy és kétórás edzésprogram során hosszú jóga bemelegítéssel készítik fel a testet a fokozott igénybevételt jelentő táncos részre. Nagy Adri énekesnő is kipróbálta,és azonnal beleszeretett!

Tóth Bea Amaraya, nemzetközileg elismert magyar hastánckutató és mestertanár dolgozta ki és fejlesztette tökélyre hazánkban ezt az új alakformáló módszert. A mozgás alapjait Egyiptomból hozta magával.Titka, hogy először ellazítja a testet és felkészíti a szellemet, hogy aztán egy dinamikus, erotikával fűszerezett intenzív táncos mozgással dolgoztassa meg az összes izomcsoportot. Az új stílust, mely a zenéje után a mahraganat nevet viseli, a hastánc, a reagetton, a show tánc, a street dance, a hip-hop és a jóga elemei színesítik. Az eredmény egy igen intenzív testformáló edzésforma, amely felszabadít, és spirituális kikapcsolódást nyújt. A különböző mozgásformák ötvözése alaposan megdolgozza az izomzatot, nem kímélve a zsírpárnákat. Az egy éve tartó oktatás során már több százan tapasztalhatták meg az A-Dance testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait.

Forrás:A-Dance

Kalandos úton ismerkedett meg Tóth Bea Amaraya a tánccal. 2012-ben egy hastánc mesterkurzusra érkezett Egyiptomba, a polgárháborús zavargások azonban megszakították Kairóba vezető útját, ezért több héten át Alexandriában ragadt egy családnál.
„A lezárt városban, egy család lány tagjaitól tanultam meg ezt a stílust, amely a lépcsőházakban összeverődött fiatalok vad és lüktető mozdulataiból született. Az elektronikus zenei alapokon nyugvó új irányzat „mahraganat" néven terjedt el. Főleg fiataloknak ajánlanám ezt a mozgásformát. Olyanoknak, akik egész nap a gép előtt ülnek, vagy az irodában, hiszen így annyira nem lehet kiszolgálni a testet. Ez a tánc védi az ízületeket, segít megnyugodni és kicsit segít kikapcsolódni a mindennapokból. Most lesz 13 éve, hogy foglakozom ezzel a fajta mozgásformával, így már volt időm részletsebben kidolgozni. Én csak a nagy lányokat oktatom, nem hiszek a gyermek hastáncban, mert nem tartom sem testileg, sem szellemileg egészségesnek. Ez egy teljesen új stílus. Tavaly a Nemzetközi Hastáncfesztiválon mi magyarok mutattok be először Kairóban" - fejtette ki Bea.

A bemutatón a Megasztárból ismert Nagy Adri is részt vett. A fiatal énekesnő rajong a különböző mozgásformákért így szívesen próbálta ki ezt az újdonságot.

Forrás: A-Dance

„Hiszek abban, hogy az embernek mindig kell keresnie az újat, hogy egy kicsit feldobjuk a hétköznapokat. Mindig jó kombinálni a különböző mozgásformákat egymással. Főleg azért tetszik az A-Dance, mert van benne jóga bemelegítés, ugyanis a jóga segíti az embert abban, hogy jobban összpontosítson. Egy kicsit hiperaktív vagyok, és nehezen tudok koncentrálni, emiatt tökéletes számomra a jóga része. Viszont nem unom meg, mert az óra tánccal zárul, és pont emiatt izgalmas a dolog számomra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.