A Dodgem lett Magyarország legjobb sulizenekara!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
B the First percről percre online tehetségkutató döntő élő adás élő Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd este élőben közvetítettük az első magyarországi online tehetségkutató verseny, a B the First döntőjét. Kiderült, melyik Magyarország legjobb sulizenekara!

22:31 - A Dodgem zenekar nyerte a B the First online tehetségkutató versenyt!
Végre kiderült, melyik zenekar viszi el a fődíjat, ami nem más, mint egy profi klip, egy dal stúdiófelvétele, fellépés a Comet-gálán és a Volt Fesztiválon. A két döntőbe jutott zenekar, a The Rockforce és a Dodgem között nem tudtunk volna dönteni, még jó hogy volt zsűri és közönség. Pély Barna és Iszak Eszti a The Rockforce-ra tette a voksát, Hegyi Roli és Katz Dávid a Dodgemre szavazott, így a végső döntést a közönség hozta meg. A nyertes a Dodgem lett, gratulálunk!

22:15 - Pár perc és eldől ki nyerte a B the Firsi első online zenei tehetségkutatót!
A Dodgem együttes a végső döntőben, a zsűri javaslatára egy LGT dalt adott elő. Simán ment nekik a feladat. Mi a kongás kisfiú láttán elolvadtunk, olyan lelkesen verte a hangszert, mint egy igazi profi. Ellenfelük, a The Rockforce volt, akik egy saját dalt adhattak elő. A csapat ezúttal sem hibázott és zúzós nótájukkal felpörgették a közönséget, pedig a gitárhúrral problémájuk akadt. Sztárság van nincs mese! Pár perc és eldől ki nyerte a B the First első online zenei tehetségkutatót!

21:56 - Ők a finalisták!
A második körben összecsapott a The Rockforce, akik már az első fordulóban is nagyot dobbantottak. A két énekes lány és Győző, az énekes olyan hangulatot teremtettek, mintha a Sziget Nagyszínpadán lennének, pedig a fiú a második körben nem énekelt, csak buzdította a közönséget. Ellenfelük a KungoVaga zenekar volt, akik ismét vándorszínházat idéző hangulatot teremtettek. A ritmusra kedvünk támadt járni egy Csüldöngölőst. A végső fordulóba a The Rockforce jutott a zsűri szavazata alapján.

21:48 - Néhány perc múlva lezárjuk a szavazást!

/1406/A_B_T201463214843

21:23 - A Dodgem zenekar már biztosan a fináléban
A második körben a Dodgem együttes egy profi produkcióval nyűgözött le minket. Az együttes jótékony célra használná fel a nyertes klipet, ez nagyon cuki, mi szorítunk nekik. Az ellenfelük ebben a körben a GEO volt. A melankolikus, borongós hangulatú dal kitűnt a mezőnyből. Iszak Esztit elvarázsolt az csapat zenei világa. A zsűri nehéz helyzetben volt, nem sikerült dönteniük, ezért a közönség szavazatára hagyatkoztak és a Dodgem jutott a végső fordulóba.

/1406/B_The201463165047

20:55 - Elkezdődött a második kör - KÖVESD ITT ÉLŐBEN!

20:45 - Már csak négy zenekar van versenyben
A negyedik párbajban a The Popcorners zúzós nótája versengett a KungoVaga különleges zenei világával. Nagyon drukkoltunk titkos favoritunk, az örömzenét játszó KungoVagának, amelynek egyik lánytagja a Barátok közt új szereplője Petrics Villő. (Na, jó, nagyon szerettük a The Popcorners produkcióját is.) A műsorvezetőt, Donátot is lenyűgözte az együttes produkciója, alig hagyta szóhoz jutni a zsűrit. A végeredmény a zsűri döntése alapján döntetlen lett, ezért a közönség szavazata jutatta tovább a KungoVagát. Ezzel lezárult az első forduló, már csak négy zenekar maradt versenyben! Itt még mindig élőben követheted a döntőt!

A KungoVaga zenekar Forrás: --

20:04 - A The Rockforce jutott tovább!
A harmadik párbajban a Awful Mondays csapott össze a The Rockforce együttessel. Utóbbi énekese, a Belmondo együttes frontemberének, Czutor Zolinak a fia, Győző, így volt kitől örökölni a tehetséget. A zsűrit lenyűgözte a The Rockforce, szuperlatívuszokban beszéltek a zenekarról. Pély Barnának még a befizetetlen csekkjeről is sikerült elvonnia az együttesnek a figyelmet. A zsűri szavazata alapján a The Rockforce jutott tovább, nem csodálkoztunk!

The Rockforce Forrás: --

19:35 - A GEO együttes jutott tovább a második fordulóba
Lezajlott a második párbaj a KERI-tés és a GEO között. A zsűri döntése alapján a GEO együttes jutott tovább. Ez megegyezett a szavazók akaratával. Oké, titokban mi is rájuk voksoltunk. :)

A GEO együttes Forrás: --

19:27 - Bréking! Megtaláltuk Katz Dávid hasonmását
Mégpedig a KERI-tés együttes frontemberének személyében. Nem hiába mondta Dávid az értékelésnél, hogy ilyen külsővel biztos könnyű csajozni. A második párbajban a KERI-tés, a GEO együttessel csapott össze. Mi a GEO rekedt hangú énekesére kaptuk fel a fejünket, dögös hangja van a srácnak. A zúzás pedig frenetikus volt, elkezdtünk bulizni!

19:07 - Kezdődik a következő két együttes párbaja
KÖVESD ÉLŐBEN A DÖNTŐT ITT!

19:03 - A Dodgem együttes jutott tovább a második fordulóba
Izgalmas pillantokat élhettek át a szárnyaikat bontogató fiatal zenészek. Lezajlott az első szavazás, kiderült melyik együttes jutott tovább a második körbe! A zsűri nem tudott dönteni mert a Dodgem és a #nofilter is 2-2 szavazatott kapott. Így a közönség döntött: ők a Dodgem együttest jutatták tovább, úgy látszik a rajongóknak jobban bejött a dzsungelfeeling.

A Dodgem együttes Forrás: --

18:50 - Lezajlott az első párbaj a #nofilter és a Dodgem együttesek között
Elindult a B the First online zenei tehetségkutató döntője. A Pesti Magyar Színház megtelt rajongókkal! Lezajlott az első megmérettetés: a #nofilter párbajozott Dodgemmel. Az együttesek mindent beleadtak, a zsűri nehéz helyzetbe került.

18:30 - Elindultunk!
Kövesd az élő adást itt!

Tudj meg többet, mi is ez az egész!
Hatalmas izgalom, több hónapnyi munka előzte meg az első magyarországi online tehetségkutató, a B the First kedd esti döntőjét. A zsűri tagjai a VIVA TV műsorvezetőjeként ismert Iszak Eszti, a B the First zenekar vezetője, Pély Barna, az szjger.hu rappere Hegyi Roli és a Life.hu celebszomorító riportere, Katz Dávid. Előttük és a közönség előtt lép fel a nyolc, döntőbe jutott sulizenekar, akiket ITT és ITT ismerhetsz meg. Az szjger.hu-n élőben nézheted a döntőt, a Life.hu tízpercről tízpercre cikkével követjük az eseményeket.

A zsűri egy része: Pély Barna, Hegyi Roland, Katz Dávid Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mi fog történni? Az első körben mind a nyolc zenekar előad egy tetszőlege számot. A párbajozó együtteseknek, akikre itt szavazhatsz, 3 voksot kell megszerezniük ahhoz, hogy a második fordulóba jussanak. A második fordulóba csak 4 zenekar juthat, akik itt már a végső döntőbe jutásért küzdenek. A harmadik fordulóba már csak két zenekar kerül, nekik a zsűri által kiválasztott számot kell azonnal előadnia. Ez egy meglepetés lesz a zenekaroknak, hisz nem tudhatják melyik szám lesz a kiválasztott.

/1406/B_The201463165047

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.